Jde o několik plátců mzdy!!!
>Dobrý den, jsem z toho doslova jelen. Paní k nám
>nastoupila 19.8.2014 - dříve u nás již pracovala, takže
>jsem si ze složky vytáhla, že pobírá vdovský důchod a
>také, že má exekuce. Volala jsem na sociálku, jak je to s
>nezabavitelnou částkou na osobu, kdo bude uplatňovat a
>bylo mi řečeno, že kde jsme uvedeni jen my, jako
>zaměstnavatel, ji uplatníme a normálně srážíme. Navíc jsem
>se neshodla s číslem jednacím, na které mám srážet já
>a na které sráží OSSZ... Poté mi paní řekla, že pokud
>mám ještě příkaz, kde jsou uvedeni oni, jako první
>plátce, tam musím srážet nahned (samozřejmě dle pořadí) i
>kdyby přišla jako desátá v pořadí. Ale netuším z čeho.
>Všechno jsou to nepřednostní exekuce. Nemáte s tímto
>někdo zkušenosti? Poradil by mi prosím někdo? Díky moc.
>Snad jsem to napsala srozumitelně.
Re: Jde o několik plátců mzdy!!!
Vždyť jsem Vám odpověděla, že pořadí exekučních příkazů musí existovat pouze jedno, platné pro Vás i pro OSSZ. A Vy i OSSZ musíte srážet ve prospěch exekuce, kterou máte 1. v pořadí. Až bude dosrážena, budete srážet po exekuci 2. v pořadí atd.
Pořadí se řídí datem doručení úplně tomu nejdřívějšímu plátci. Např. zaměstnanec má 3 exekuce. Sociálka má v ruce exekuční příkaz A, který jí byl doručený v roce 2011 (a před tím nebyl doručený jinému plátci). Vám byl doručený v roce 2013 exepříkaz B a v roce 2014 exepříkaz A. Na 1. pořadí tedy bude exepříkaz A, protože ten byl prvnímu plátci (sociálce) doručený už v roce 2011. Datum doručení dřívějšímu plátci někdy exekutor v příkazu uvádí. A Vy i OSSZ budete srážet pro exepříkaz A, protože byl doručený jako úplně první. Trochu se v těch datech doručení musíte pohrabat.
Re: Jde o několik plátců mzdy!!!
Ani se nedivím,že jedna z mých minulých šéfek-majitelka menší firmy, lidi s exekucí nebrala a pokud náhodou přišla exekuce na nějakého zaměstnance, dostal nůž na krk - zaplať nebo skončíš....drsný, já vím, ale na druhou stranu, proč ona má financovat čas účetní tohle dělat a vystavovat se ještě postihu, až něco zkazí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.