Re: výplatní pásky
>Dobrý den,
>
>poradil by mi někdo ohledně předávání výplatních
>pásek?
>
>Výplatní pásky se předávají mistrům, a ti mají možnost
>si je prohlédnout. Je to tak správně? Neměly by se
>dávat každá třeba v obálce?
>
>Děkuji za odpověď
>
Není to správný postup, ikdyž se ve větších podnicích běžně provozuje. Mistr nemá oprávnění vědět, který zaměstnanec má exekuce, což z výplatní pásky vyčte.
U nás se to praktikuje tak, že ode dne výplatního termínu si zaměstnanci chodí vyzvednout výplatní lístky na mzdovou účtárnu. Někdo si jej vyzvedne ve výplatním termínu, někdo za týden....
Je to dobrý zvyk, protože jsem alespoň 1x za měsíc ve styku se zaměstnanci a hned řeším problémy - poptám se, zda dítě nadále studuje, jestli není nějaká změna.....Nestává se mi, že dítě přestane studovat a já se o tom dozvím např. až za 1/2 roku, jak se v některých podnicích stává.
my jsem větší firma, taky jsme to tak praktikovali, ale to jsem celý měsíc nedělala nic jiného, než že jsem vydávala výplatní pásky. Ale příspěvek s meily mě celkem zaujal.
A můžete mi poradit, jak to děláte s podepisováním docházek? Máme terminál na čip, musí být docházky od zaměstnanců podepsané?
Také máme docházkový systém, dokonce na otisk prstu, vždy po skončení měsíce vytiskneme přehledy a podepisují je zaměstnanci a vedoucí. Výplatní pásky jsou posílány e-mailem, dobrovolně-povinně všem zamestnancům, ale máme od nich papír se souhlasem, e-mailovou adresou a heslem, které umožňuje otevřít pásku jen tomu, kdo ho zná. Někteří zaměstnanci bez počítače doma si nechávají posílat pásku mistrovi v dílně a tam si ji pak po zadání hesla tisknou...Ale už je na nich, jestli mistr vidí či ne...
Re: pro Vendy
Paní Vendy, jaké máte zkušenosti se systémem na otisk prstu?
U nás je to zavedeno taky, denně se dopisuje docházka několika lidem, protože to nefunguje. A mohu potvrdit z vlastní zkušenosti - když přiložím palec třeba 5 x a nic ... A přitom týden dva předtím bez problému. Dík za info.
Re: pro Vendy
Taky máme na otisk prstu, takže si dovolím přispět.
Každý zaměstnanec má v systému zaveden otisk 5 prstů (např. 3 na pravé ruce a dva na levé), někdy se stane, že je snímač zašpiněný, takže jen otřít haříkem (to je práce recepčního), někdy jsou prsty moc vlhké (osušit o tričko), někdy moc suché (přejet prstem po čele) - to není vtip, to jsou praktické a fungující rady dodavatele docházkového systému. U 99,9% lidí to funguje bez problémů, ale přesto máme jednoho člověka, který má papilární linie v takovém stavu, že se otisky vůbec nepodařilo sejmout - ani z jednoho prstu - takže ten má pro přístup zaveden čtyřčíselný PIN.
Re: Dík, pí Ivo.
>>Paní Vendy, jaké máte zkušenosti se systémem na otisk
>>prstu?
>>U nás je to zavedeno taky, denně se dopisuje docházka
>>několika lidem, protože to nefunguje. A mohu potvrdit
>>z vlastní zkušenosti - když přiložím palec třeba 5 x
>>a
>>nic ... A přitom týden dva předtím bez problému. Dík
>>za info.
>Taky máme na otisk prstu, takže si dovolím přispět.
>Každý zaměstnanec má v systému zaveden otisk 5 prstů
>(např. 3 na pravé ruce a dva na levé), někdy se stane,
>že je snímač zašpiněný, takže jen otřít haříkem (to je
>práce recepčního), někdy jsou prsty moc vlhké (osušit
>o tričko), někdy moc suché (přejet prstem po čele) -
>to není vtip, to jsou praktické a fungující rady
>dodavatele docházkového systému. U 99,9% lidí to funguje bez
>problémů, ale přesto máme jednoho člověka, který má
>papilární linie v takovém stavu, že se otisky vůbec
>nepodařilo sejmout - ani z jednoho prstu - takže ten má
>pro přístup zaveden čtyřčíselný PIN.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.