Re: odstupné -výpočet
Samozřejmě to máte špatně. A proč si myslíte, že vám to účetní spočítala špatně? Je to její práce, chodí na školení, za svoji náročnou práci nese zodpovědnost. Tak nechápu, proč ji podezříváte, že vám odstupné spočítala špatně a snažíte se to sám spočítat, ikdyž očividně neznáte ani mzdové základy.
Myslím, že na tom není nic špatného, když si zaměstnanci kontrolují výplaty. Určitě vám mzdová vysvětlí, jak to počítala. I když má paní Jasná pravdu, že to bude náročné, když o mzdách nevíte nic.
§ 356, odst. 2
Napište, jaký máte na pásce průměr na dovolenou (spočítaný z II.Q) a jakou máte týdenní pracovní dobu. Potom vám můžeme překontrolovat hrubé odstupné. Čistá se počítá současně s poslední výplatou.
Omlouvám se, jestli vás můj dotaz rozčílil. Ptala jsem se právě proto, že ty mzdové základy neznám, kdyby jo tak se ptát nebudu.
A podezření ve mě vzbudilo to, že na výplatní pásce je výčísleno odstupné jinak než v potvrzení pro ÚP (nebylo totiž vyplaceno).
Už jsem si zjistila že výpočet se provádí takto: 112,34 (ø hod.mzda) x 40 (týdenní úvazek) x 4,345 (koeficient).
Proč tedy účetní uvádí v potvrzení odstupné ve výší 14336,-/měsíc když výpočet je 19524,- ?
A vy se divíte, že mám nějakou pochybnost o správném výpočtu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.