Re: DPP
Udělala jsem si smlouvu, kde jsem dala 300 hodin a kolik mu náleží na hodinu za práci. Bylo mi řečeno, že se nesmí psát kolik za hodinu, ale celkově. Kontroluji si každý měsíc hodiny, ale když u mě skončí předělám si smlouvu na pravdivé hodiny co odpracoval a dám mu to znova podepsat. Chtěla bych to mít popravdě a tím pádem i výdělek.
Takže pokud zaměstnavatel uvedl na dohodu o provedení práce celou částku odměny najednou, tak celá částka měla být vyplacena. Nemáte tam uvedeno alespoň něco ve smyslu, že v případě předčasného ukončení dohody se celá částky odměny krátí podle kalendářních měsíců, o které dohoda končí dřív?
Zaměstnanec nemusí teď nic zpětně podepisovat
Max. můžete uzavřít dohodu o změně dohody o provedení práce
Sama doporučuji svým klientům uvádět hodinovou odměnu
Možné je obojí. Buď si smluví nějakou odměnu za provedení práce (vykáží se skutečně odpracované hodiny a ta smluvená odměna) nebo si smluví odměnu za hodinu (tzn. opět se vykáží skutečně odpracované hodiny a vypočítaná odměna). V každém případě součet skutečně odpracovaných hodin nesmí v kal. roce přesáhnout 300.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.