Vlákno názorů k dotazu Výpověď zaměstnavatele z důvodu nadbyteč od Emma - Re: výpověď zaměstnavatele z důvodu nadb Pokud Vás propustili...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2014 21:12

Emma (neregistrovaný)

Re: výpověď zaměstnavatele z důvodu nadb
    Pokud Vás propustili pro nadbytečnost, můžete do dvou měsíců podat žalobu k soudu - později již je to obtížnější. Pokud měsíc po Vašem propuštění někoho přijali na stejné místo, tak máte velkou šanci uspět. A většinu právních spotů vyhrává zaměstnanec, nikoli zaměstnavatel... Jak tu čtu tu diskusi, říkám si, člověk člověku vlkem, žena ženě ještě větším :(

• 1. 9. 2014 8:32

Katka2 (neregistrovaný)

Jen jsem se snažila tazatelku uvést do reality (marně, stále mele o diskriminaci a jak se my staří měli dobře). Ano soudit se může, asi jí to vynese nějaké peníze, ale práci určitě ne.

• 1. 9. 2014 8:46

all (neregistrovaný)

A proč tak soudíte ? Už jste zažila jako zaměstnavatel pár matek ? Jestli ne, tak vůbec nevíte, o čem mluvíte. Je opravdu velmi málo těch, které se snaží nějak se zaměstnavatelem domlluvit, většina se staví "já jsem matka a kdo je víc" s tím, že zaměstnavatel je POVINEN, povinen jí ve všem vyjít vstříc, protože ona je matka a stará se o dítě. Jak to ten zaměstnavatel udělá ji naprosto nezajímá. Za svou -náctiletou praxi jsem zažila pouze 2, slovy dvě maminky, které se opravdu snažily, aby řešení bylo schůdné pro obě strany.
    Víte, to máte jako s nepřizpůsobivými, když je potkáte automaticky přejdete na druhý chodník a taky nevíte jestli to zrovna nejsou ti lepší a normálnější. Stejně tak automaticky už předpokládáte , že s matkami budou potíže.

• 1. 9. 2014 10:40

Katka2 (neregistrovaný)

Ti co se vehementně ohání svými právy obvykle jaksi zapomínají na povinnosti, ale "matky" jsou na to vyloženě experti.

• 1. 9. 2014 11:48

Kara (neregistrovaný)

Je fakt, že mladé rodiny to nemají lehké (ovšem my jsme to kdysi také neměli lehké, jak si dneska někteří mladí myslí). Umím se do toho vžít, taky jsem měla malé děti a vím, že jak jdou do školky, maminka do práce a do toho přijdou na řadu dětské nemoci, je to o nervy. Jak skončí s nemocí jedno, začne druhé a pak zas to první, babičky, které dřív už bývaly v důchodu v něm dnes ještě nejsou, ráno jede mamince i tatínkovi autobus dřív, než otvírá školka, takže potřebuje začínat v práci později nebo naopak zase nestíhají děti vyzvednout... znám a umím si to představit. Jenže když zákoník zaměstnavateli zakazuje a nařizuje ohledně žen s dětmi to a ono a přitom za to nemají od státu žádnou kompenzaci, tak je to kontraproduktivní. Když maminka požádá o úpravu pracovní doby, musí jí vyhovět, pokud by mu to skutečně vážně nenarušilo provoz. Když má pak kratší pracovní dobu, nemůže jí nařídit přesčasy. A když nemá kratší dobu, tak je taky s přesčasy problém, protože jsou tu ty děti, které je potřeba zaopatřit. Nemůže ji poslat na pracovní cestu. Maminka pořád chybí, má ošetřovačky a někdo musí pracovat na za ni.... No prostě, potíže. Zaměstnavatelé se pak logicky snaží těmto potížím vyhnout a nemůžete se jim divit.

• 1. 9. 2014 14:23

xxxx (neregistrovaný)

káte
    >automaticky přejdete na druhý chodník a taky nevíte
    >jestli to zrovna nejsou ti lepší a normálnější. Stejně
    >tak automaticky už předpokládáte , že s matkami budou
    >potíže.
    děkuji paní ALL, zřejmě bych patřila k těm 2 maminkám, žádné výhody nechci, vážím si práci, umím dělat a děkuji za to, že mám jednu babičku, která může vyzvednout ze školky, a druhé prarodiče (kteří jsou už v důchodu) a chápou, že dnešní doba je boj a kdykoliv mi dítě pohlídají, když má rýmečku, protože paní učitelky ve školce křičí, paní XXXXX, syn má rýmečku, nechte si ho doma. Bohužel až moje dítě bude tak staré jako já, já mu pomoci nebudu moc, protože budu pořád pracovat (teda doufám)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).