Re: Co doložit na slevu na dítě
Děkuji Vám, Pavle - máte pravdu, už jsem si to našla v zákoně a je to tam opravdu tak. Takže kdyby nastala situace a dítě ze školy "sběhlo" a začalo třeba pracovat a rodič mi to nenahlásí, tak je zodpovědnost na něm, jestliže si podepsal Prohlášení, kde to dítě uplatňuje a neudělal v něm žádnou změnu...?
Takže rodič si uplatní slevu na dítě i v případě, že dítě třeba v 16-ti letech školu ukončí a půjde samo pracovat a začne tedy vydělávat? To jsem zatím neřešila a ani nevěděla a hned mě k tomu napadá:
Až tedy potom nabude plnoletosti, tak si já jako účetní musím pohlídat, abych už do mzdy poplatníkovi neuplatnila slevu nebo on je povinen mi to nahlásit a udělat úpravu v Prohlášení?
Ano, i když nestuduje, ať už vydělává nebo ne, do měsíce, ve kterém dovrší 18 let, má rodič nárok na zvýhodnění (pokud by s ním dítě vede společnou domácnost - tuto změnu by Vám musel ohlásit a pokud by spolu přestali vést domácnost, zvýhodnění byste zastavila).
Když dítě dosáhne plnoletosti - toto si musíte ohlídat. Já např. mám toto hlídáno programem, který mě upozorní, že dítěti bude 18 let.
:-)
>>>
>>>>Ano, i když nestuduje, ať už vydělává nebo ne, do
>>>>měsíce, ve kterém dovrší 18 let, má rodič nárok na
>>>>zvýhodnění (pokud by s ním dítě vedlo společnou
>>>>domácnost -
>>>>tuto změnu by Vám musel ohlásit a pokud by spolu
>>>>přestali vést domácnost, zvýhodnění byste zastavila).
>>>>Když dítě dosáhne plnoletosti - toto si musíte
>>>>ohlídat. Já např. mám toto hlídáno programem, který
>>>>mě
>>>>upozorní, že dítěti bude 18 let.
>>>
>>>Moc Vám všem děkuji za názory a informace. Hezký den
>>
>>To nejsou názory :-)
>Jak říkal soudruh podplukovník "to nejsou žádný fakta,
>to se vopravdu stalo".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.