Re: Datum účetního případu - Money S4
Neznám Money S4
Používám SW Pohoda, kde máme v přijatých fakturách
datum zápisu - datum, kdy je doklad schválený k zaúčtovaný
datum odpočtu DPH/doručení - u nás v 99% = datum zápisu
datum účetního případu - " -
datum splatnosti - podle údaje na faktuře
Chápu to přesně tak, jak říkáte, ale setkala jsem se s názorem, že datum účetního případu a DUZP musí stejné, aby se nestalo, že účetní případ bude např. v září a dph spadne do srpna, když dám jiný datum úč.případu a jiné DUZP, tak jsem byla zmatená :_(
Já jsem myslela když to řeknu laicky, že když obdržím fakturu, s tím datem ji dám do úče a s tím datem si uplatním DPH, ale pak mě tedy zmátlo, že tady v tom programu je těchto hodně datumů, kdy jsem chápala, že datum vystavení (opíši z faktury), datum úč.případu(kdy zaúčtuji, datum obdržení dokladu)DUZP(opíši z faktury), splatnosti(opíši z faktury), uplatnění DPH(dnem zaúčtování=obdržení dokladu). Jen jestli to takto chápu správně...Děkuji za rady a trpělivost
Proto jsem psala, že nemohu pomoci s Money S4
U přijaté faktury neznám důvod, proč zapisovat datum vystavení faktury. Podobné je to u DUZP, kdy se následně uvádí datum odpočtu DPH.
Právě proto jsem do nadpisu doplnila Money S4, zda by se do diskuze nezapojil někdo, kdo s tímto programem pracuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.