Re: exekuce
Dobrý den, nejsem moc velký odborní, spíše začátečník. Ale také mám zaměstnance s exekucí, tak jsem si něco načetla. Zaměstnavatel má povinnost z platu exekuci zaměstnanci spočítat, strhnout a odeslat tam, kam patří. Dle mého soudu se odesláním peněz na jiný účet zaměstnanec exekuci nevyhne a zaměstnavatel bude mít problém, protože má povinnost (jsou tam pokuty) exekuci spočítat a odeslat. Exekuce je vázaná na člověka, ne na číslo účtu. Ale snad se přidá někdo jiný s kvalifikovanější odpovědí vybavený paragrafy :) L.
Re: exekuce
Souhlasím. Měla jsem případy, kdy jsem srážela exekuci, a přesto stejný exekutor obstavil účet. Když jsem volala exekutorovi, sám poradil, aby si zaměstnankyně nechala posílat mzdu jinam nebo vyplácet v hotovosti. Na druhou stranu jsem měla situaci, kdy exekutor obstavil účet a exekuce na mzdu nebyla...
Kdysi bylo v ZP, že zaměstnavatel musí posílat mzdu pouze na účet zaměstnance, dnes už to tam není, dnes už si jí může nechat posílat kamkoli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.