Re: Pracovni pomer z doby urcite na neur
Pokud máte v pracovní smlouvě uvedeno, že je pracovní poměr na dobu neurčitou, tak změnu pracovní smlouvy může zaměstnavatel měnit jenom s vaším souhlasem.
Jiná otázka je, jestli máte zkušební dobu, tak ve zkušební době může zaměstnavatel zrušit pracovní poměr i bez uvedení důvodu a může s vámi chtít uzavřít nový pracovní poměr na dobu určitou. Jak je to s dotací z ÚP, to ví zaměstnavatel, co má ve smlouvě o poskytnutí.
Takze kdyz nebudu souhlasit se zmenou na dobu urcitou muze se mnou ve zkusebni dobe rozvazat pracovni pomer..
V tom pripade se ale ja pak nebudu moci zaevidovat zpet na urad prace bylo mi tam receno ze pokud zamestnavatel ukonci behem pul roku muj prac. pomer nebudu se potom ja moct prihlasit na urad prace..
Bylo vám řečeno kým?
Tak o tom, že byste nemohla být znovu zaevidována z takovéhoto důvodu na ÚP pochybuji, snad jedině v případě, že by s vámi zaměstnavatel ukončil zaměstnání zprostředkované úřadem práce z důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vámi vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
>>
>>>>>>>V tom pripade se ale ja pak nebudu moci zaevidovat
>>>>>>>zpet na urad prace bylo mi tam receno ze pokud
>>>>>>>zamestnavatel ukonci behem pul roku muj prac. pomer
>>>>>>>nebudu se
>>>>>>>potom ja moct prihlasit na urad prace..
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>Bylo vám řečeno kým?
>>>>>>Tak o tom, že byste nemohla být znovu zaevidována z
>>>>>>takovéhoto důvodu na ÚP pochybuji, snad jedině v
>>>>>>případě, že by s vámi zaměstnavatel ukončil
>>>>>>zaměstnání
>>>>>>zprostředkované úřadem práce z důvodu porušení
>>>>>>povinnosti
>>>>>>vyplývající z právních předpisů vztahujících se k
>>>>>>vámi
>>>>>>vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
>>>>>Dekuji poptam se tedy jeste i na UP.
>>>>
>>>>Až se budete ptát, tak jim musíte také říci důležité
>>>>informace o svém předchozím přihlášení na ÚP, resp.
>>>>jak
>>>>dlouho jste tam byla hlášena, jak dlouho předtím jste
>>>>byla v pracovním poměru atd.
>>>
>>>Ale délka předchozí evidence na ÚP by snad měla vliv
>>>na pobírání podpory a ne na evidenci na ÚP?
>>
>>Spíš aby tazatelka měla při ruce všechny informace,
>>až
>>se bude na ÚP ptát.
>Taky mě napadlo, že si tazatelka plete evidenci a
>podporu.
Mne ale nezajímalo pobírání podpory mne šlo o to se dozvědět zda se zaměstnavatel může takto zachovat, přeci když na mne pobírá od státu dotace měl by mít předem stanoveny nějaká pravidla od ÚP a ne že mi najednou ve zkušební době bude chtít měnit smlouvu, to je tedy dost bezohledné.., děkuji za reakce poptám se na ÚP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.