Re: Přechod od účetní firmy k jiné
Tento dotaz jsem spíš pochopila .....
..... jakou odpovědnost, jak dlouho, zda vůbec a kdo konkrétně nese odpovědnost u zaniklé osoby (právnické či fyzické) za poskytnuté služby.
Mám reálnou šanci, že za poskytnuté služby budu v případě pochybení dostanu náhradu?
Kdysi jme si nechali opravit, spíše udělat novou, střechu. Prováděla to fyzická podnikající osoba se zaměstnanci. Ve sml. se řešila i záruční doba. Když jme chtěli záruky po nějaké době využít, zjistili jsme, že již půl roku ma živnostník ukončenou činnost. Podle právníka by jsme se mohli domáhat poskytnutí záruční opravy u tohoto člověka, měl mít své smluvní závazky nějakým způsobem ošetřené. Situaci jsme pak řešili jinak, ale to už je věc zase jiná.
Váš dotaz se mi zdá zcela reálný.
Re: Přechod od účetní firmy k jiné
Děkuji za podporu, máte pravdu, otázek kolem ukončení je hodně např.když přijde třeba za půl roku kontrola a něco se jí nebude zdát na koho se obrátit,kdo za to bude zodpovídat,že je to takto např.zaúčtované, nová firma s tím nebude chtít nic mít společného a původní již nebude atd. nevím zdali na toto pamatuje nějaký zákon.
Dnes ráno jsem měla schůzku s paní majitelkou a vše jsme probrali. Nabídla nám, že by si nás mohl převzít auditor co pro ni pracuje, jsme 3 firmy, které jsme u nich tak dlouho a tak jsme za tu nabídku rádi.Děkuji vám všem za pomoc a přeji hodně pracovních i osobních úspěchů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.