Re: kontrola z inspektorátu práce
Tam je spousta věcí, které vám můžou zkontrolovat. Já jsem například loni měla 2x kontrolu z IP. Jednou se zaměřili na preventivní prohlídky a podruhé chtěli předložit docházku a kontrolovali, zda jsou dodrženy přestávky, zda proplácíme přesčasy....
Buďte v klidu, taky nemám podepsáno, ale kontroly jsem vždy nějak okecala a prošlo to bez problému. Myslím, že musíte mít podepsáno, že dotyčný převzal peníze a je celkem jedno jestli vám podepíše pásku nebo výd.pokl.doklad. Docházku si dělám sama na PC, maximálně dám podepsat nadřízenému, dělníky nehoním.
Já se přiznám, že jsem vůbec netušila, že by měly být výplatní pásky podepsány. Nikdy jsem se s tím, ani coby zaměstnanec, než jsem začala mzdy sama dělat, nesetkala. A nedovedu si představit, jak by to dělali (či dělají?) ve firmách s několika sty zaměstnanci.
Pracuji ve velké organizaci a každý měsíc mám od zaměstnance + jeho mistra podepsaný docházkový list a každý měsíc ve výplatním termínu si zaměstnanci chodí na mzdovou účtárnu převzít výplatní lístek a samozřejmě hned podepíšou převzetí. Nevidím v tom žáden problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.