Re: docházkové listy
Dobrý den. Já se přidám s otázkou, je někde v zákoně uvedeno, že zaměstnavatel nesmí proplácet přestávky? Nebo spíše řečeno, přestávku na oběd mají, ale když jsou v terénu, nebo přijde zákazník, tak pracují a přestávku si udělají pak. Takže zaměstnavatel jim platí a uvádí 8 hod. Je to takto možné? Moc děkuji za odpověď.
Wendy, časy vykazujeme: Začátek 7.00 hod. - konec - 15.00 hod.
8 hodin odpracováno - 8 proplaceno. Přestávku zaměstnanci dělají, jak potřebují dle možností. Prosím mrkněte na můj dotaz výše, tam jsem to více rozepsala. Může to takto být? Moc děkuji za váš čas.
Četla jsem Vaši diskusi výše, asi bych ve vnitřní směrnici detailně popsala všechny skutečnosti - kterých pozic ve firmě se to týká, jak to přesně bude s přestávkami a podobně. V §96 se o přestávkách nepíše, ale v § 88 je uvedeno, že přestávka musí být nejdéle po 6 (4,5) hodinách a bez evidence časů to nejde jinak dokázat. To je ovšem pro ostatní profese ve firmě, které přestávku mít budou. Hezký večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.