Re: Zahraniční cesták
prosím ??? Jedna se mi samozrejme o dan. naklady jako je ubytovani, půjčení vozu, parkovnání atd...., jde mi o kurz, kterým mám proúčtovat do N zda mám použít kurz jako u stravného, tj. první den zahr. cesty nebo zda můžu doklady přiřadit rovnou na banku a využít kurz banky....
Většinou se jedná o náklady, které by měly být vyčísleny ve vyúčtování služebních cest. Ale Vy tyto náklady (podle druhého příspěvku) chcete dát jednotlivě bez řádného podkladu k výpisu z banky. Jako kdyby si je platil zaměstnanec "omylem" z firemní karty při soukromé dovolené a firma byla ochotná mu je i tak proplatit. Pak by se jednalo pro firmu o nedaňový náklad a u zaměstnance o nepeněžní příjem.
ale to tak preci neni, ja to mam zuctovane v cestaku, zapsane o co jde a u toho je poznamka, ze je hrazene uz PK. ale sw mi pak vyjede pouze hodnotu, kterou budu platit hotove nebo doplacet bankou zaměstnanci, coz v tomto pripade je strave. To bych dala do pokladny. Dotaz mám práve zda mám udelat ty doklady, treba do závazků a tím pádem jakým kurzem ? Ale i preci pokud budu mít na bance doklad z ubytování ze služebky, odkaz k jakému cestáku to je, tak to preci není nedanový náklad !
Jasne, v cestaku to je sepsane s tim ze tam je vzdy jak hrazeno. Jde mi o to ,kdyz ten doklad napr. za ubytování budu zapisovat do OZ, tak jaký mám dát kurz ? tady jsem někde totiž četla, že musím použít i u tohoto kurz z počátku prac. cesty. Já bych dala den kdy o tom účtuji, nebo nejradeji bych to dala hned k BV kde bylo hrazeno a pouzila kurz banky, tzn. nevznikal by mi kurz. rozdíl a přijde mi to jednodušší..., co si o tom prosím myslíte ? Je lepší přes ty závazky ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.