Re: daňová kontrola
Ptám se teda, zda-li někdo ví, zda bylo platně doručeno Seznámení DS s výsledkem kontrolního zjištění..dossud zjiš. důkazů.... (zatím se nejedná o protokol o ukončení daňové kontroly), když bylo zasláno pouze do Datovky DS a nebylo zasláno do vlastních rukou Zákonného zástupce a zda tedy moje žádost o stanovení přiměřené lhůty je platná, daňová kontrola se táhne už 1,5 roku a v dílčích zjištěních se objevuje pokaždé něco jiného od FÚ-prostě hledají a snaží se najít...
Re: znění plné moci
Těžko lze odpovědět, zda bylo platně doručeno. Neznáme přesný obsah a rozsah plné moci (přesnou textaci).
Také nevíme, co přesně bylo napsáno v seznámení DS s výsledkem kontrolního zjištění, zejména, co přesně správce daně napsal v průvodní části, atd.. Dále doporučuji prostudovat § 41, 45 DŘ, dále fikci doručení, zda nebylo zástupci doručeno fikcí.
Zákonný zástupce je můj syn, nic mu do vlastních rukou doručeno do dnešního dne nebylo, ani fikcí, jen opravdu do Datovky DS, takže by měl on dát podnět proč nereagují a nezasílají ?
1. Zástupce žádost, proč jej obešli ?
2. Já jako DS, že na žádost o přiměřenou lhůtu nereagovali a proč ??
Nebo co radíte ?
Náti, vy i Váš zástupce - syn jste proti finančnímu úřadu ve značné nevýhodě. Ani jeden neznáte daňový řád, tedy procesní postupy.
Jste jednatelka firmy, pokud máte aspoň trochu úspěšnou firmu jistě umíte delegovat. Tak postupujte stejně, delegujte tuto "velmi specializovanou činnost - komunikaci se správcem daně" na odborníka.
Také si nevrtáte zuby sama (tedy pokud nejste náhodou od fochu) a neztrácíte svůj drahocený čas, abyste dělala činnosti, které neumíte.
Dejte mu plnou moc k nahlédnutí do spisu, budete se divit, co všechno tam uvidí.
k bodu 1. - pokud nevíte jistě (a to zjistíte pouze ze spisu), zda nebylo doručeno jinak, pak si těžko můžete stěžovat.
ad 2. - nic Vám nebrání zvednout telefon a zeptat se, proč nereagují.
Jak píše 1234a nic není horšího, než nekomunikovat.
opravuji drahocenný :-(
>>
>>Zákonný zástupce je můj syn, nic mu do vlastních
>>rukou
>>doručeno do dnešního dne nebylo, ani fikcí, jen
>>opravdu do Datovky DS, takže by měl on dát podnět
>>proč
>>nereagují a nezasílají ?
>>1. Zástupce žádost, proč jej obešli ?
>>2. Já jako DS, že na žádost o přiměřenou lhůtu
>>nereagovali a proč ??
>>Nebo co radíte ?
>Náti, vy i Váš zástupce - syn jste proti finančnímu
>úřadu ve značné nevýhodě. Ani jeden neznáte daňový řád,
>tedy procesní postupy.
>Jste jednatelka firmy, pokud máte aspoň trochu
>úspěšnou firmu jistě umíte delegovat. Tak postupujte stejně,
>delegujte tuto "velmi specializovanou činnost -
>komunikaci se správcem daně" na odborníka.
>Také si nevrtáte zuby sama (tedy pokud nejste náhodou
>od fochu) a neztrácíte svůj drahocený čas, abyste
>dělala činnosti, které neumíte.
>Dejte mu plnou moc k nahlédnutí do spisu, budete se
>divit, co všechno tam uvidí.
>k bodu 1. - pokud nevíte jistě (a to zjistíte pouze ze
>spisu), zda nebylo doručeno jinak, pak si těžko můžete
>stěžovat.
>ad 2. - nic Vám nebrání zvednout telefon a zeptat se,
>proč nereagují.
>Jak píše 1234a nic není horšího, než nekomunikovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.