Re: Úmrtí tchána
Děkuji za odpovědi. Úplně mě rozhodila tím, na co si dělala nárok.
Říkala jsem jí že to takto nejde a vůbec se jí to nelíbylo. Tak jsem se raději přeptala. Lidé někde slyší že mají nárok na jeden celý den a berou to tak že ji zaměstnavatel pro nic za nic zaplatí 8 hodin.
Dělám nově podklady na mzdy a zaměstnanci tu byli zvyklí třeba že ošetření u lékaře ve městě kde sídlí firma, tak že mají nárok na 2 hodiny, ve vzdáleném městě že mají nárok na 4 hodiny na jednoho doktrora. Když jim říkám že mají nárok na nezbytně nutnou dobu - tzn. cesta tam, ošetření, cesta zpět, tak se jim to taky moc nelíbí.
Takže ještě jednou moc díky.
Já občas když čtu, co všechno si zaměstnanci "nárokují" na zaměstnavateli, se nestačím divit a začínám si myslet, že statistiky o nezaměstnanosti asi lžou. Přece každému musí dojít, že v těchto případech zaměstnavatel platí fakt "za nic" , určitě ne za práci, ale náhradu mzdy, kterou mu určil zákonem, nebo NV stát.
Naprosto si nedokáži představit, že bych pár hodin před pohřbem manželových rodičů ještě účtovala. Myšlenky byly úplně jinde, k tomu korigování harmonogramu, příprava občerstvení pro příbuzné, poslední úklid,... Nemluvě o snaze alespoň trochu ulevit manželovi. Ale nejsem zaměstnanec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.