Re: Povinnost poslat potvrzení o příjmec
Asi Vás moc nepotěším
Nejvyšší soud České republiky
rozsudek ze dne 26. 3. 2013 sp. zn. 21 Cdo 907/2012
Nechávám si na stejnopisy potvrdit převzetí od všech "dohodářů" i když vím, že originál s konstatováním "co s tím" vyhodí hned do koše
Óóójéé, tak to jste mě teda fakt nepotěšily:-( Takže až budu volebčanům posílát výplatní pásky, tak jim do obálky rovnou strknu potvrzení o příjmech a těm ostatním to budu muset poslat extra. Ach jo. Jsem tu na to sama a leden až květen je pro mě noční můra:-( A co dohodáři se srážkovou daní, těm to musím také poslat?
Přesné znění zákona je :
Na žádost poplatníka je plátce daně povinen za období, za které byla vyplácena nebo zúčtována mzda, vystavit nejpozději do deseti dnů od podání žádosti doklad o souhrnných údajích uvedených ve mzdovém listě, které jsou rozhodné pro výpočet základu daně, daně, záloh a pro poskytnutí slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění. Kopii vystaveného dokladu plátce uschová.
Proč jen si všichni zaměstnanci vzpomenou tak 29.3. následujícího roku a chtějí to hned?
OT: Opakované žádosti o Potvrzení o příj
Co děláte v těchto případech?
Předáte originál po konci PP, zaměstnanec potvrdí na stejnopis převzetí originálu. Pak pošle žádost na začátku nového roku, pošlete mu opis. Znovu pošle žádost před konce března. Stále posíláte nová a nová potvrzení?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.