Re: §92e a jaká sazba DPH. Prosím o radu
Pokud je druhá firma plátcem DPH, pak budete fakturovat stavební práce v režimu PDP. Sazbu DPH na DD neuvádíte. (u odběratele sazba DPH dle splnění podmínek §48 ZDPH)
Děkuji za odpověď a ano, plátce DPH je, ale v předmětu podnikání nemá uvedenou činnost jako je pronájem nemovistosti apod. není tam, že by se něčím takovým zabývala. Tak může být i tak fa vystavena v přenesení?
režim PDP nemá s předmětem podnikání odběratele nic společného, v tomto režimu vystavujete doklad vždy, když je druhá strana plátcem DPH, vy jste plátcem DPH a provádíte stavební práce.
Vám taky hezjý večer..a jen tak náhodou, kdyby jste to ještě četla. Na ty faktury se nepíše výše DPH? Sice částka nula, ale 15 nebo 21 % tam uvedené bývá, ne? Nebo já jsem tak ty faktury alespoň viděla.
Bývalo to povinné, uvádět u PDP i sazbu daně, dnes to již zákon o DPH nevyžaduje, ale některé společnosti to i nadále uvádějí.
Já to také uvádím - zapisuji to ze zvyku stále stejně v Pohodě, tak se tam sazba objevuje... Nicméně to ničemu nevadí, zákon říká, že DD v režimu PDP nemusí (ne nesmí) obsahovat sazbu