Re: Daň přizn. důchodce sleva 2013mocdík
>>Vyplňuji formulář řádného daňového přiznání za rok
>>2013, kvůli vrácení slevy na poplatníka -pracující
>>důchodce.
>>Měl skutečně sraženou zálohu na daň 75900Kč
>>při RZD mu mělo být na dani sraženo 75840Kč a tudíž
>>60
>>Kč mu bylo vráceno ve mzdě
>>
>>Do kterých kolonek v daň přiznání doplním tyto
>>částky,aby mi na konci vyšlo vrácení od fin. úřadu
>>částka 24
>>840Kč. Moc prosím o radu začátečník
>>Do kolonky č. 64 jsem dala slevu na popl. 24 840 Kč.
>>Moc děkuji
>
>Na řádku 84 snížíte sraženou zálohu na dani o
>vyplacený přeplatek. (75 840,-)
není zač, pěkný den
>>>Vyplňuji formulář řádného daňového přiznání za rok
>>>2013, kvůli vrácení slevy na poplatníka -pracující
>>>důchodce.
>>>Měl skutečně sraženou zálohu na daň 75900Kč
>>>při RZD mu mělo být na dani sraženo 75840Kč a tudíž
>>>60
>>>Kč mu bylo vráceno ve mzdě
>>>
>>>Do kterých kolonek v daň přiznání doplním tyto
>>>částky,aby mi na konci vyšlo vrácení od fin. úřadu
>>>částka 24
>>>840Kč. Moc prosím o radu začátečník
>>>Do kolonky č. 64 jsem dala slevu na popl. 24 840 Kč.
>>>Moc děkuji
>>
>>Na řádku 84 snížíte sraženou zálohu na dani o
>>vyplacený přeplatek. (75 840,-)
A když jsem podala přiznání?
Já zas tápu, jak je to v případě podání přiznání. V EPO vyplňuji zaměstnavatele dle vystavených potvrzení, tam zadám celkem sraženou dań 35 800,-. V přiznání mi pak vyšlo k vrácení 500,-, které mi FU vrátil. Kam těch 500,- napíši? Snad nemohu měnit částky sražené daně z Potvrzení od zaměstnavatelů? Děkuji moc!!
Re: A když jsem podala přiznání?
Stejně nevím paní Líbo, vyplňuji v EPO, tam je sražená záloha(ř.84) navázána na Potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele přepsáním by se změnil i údaj na Potvrzení. V kterém řádku mám přepsat celkem sraženou daň? Ježíš jak mě štvou, proč to nemůže být jednoduše???? Díky a hezký den
Podle mého názoru by mělo být na ř. 84 částka 35800,-, tedy celá sražená částka podle potvrzení, pokud Vám přeplatek vracel FÚ. Přeplatek Vám vyjde 25340,-, ale žádost vyplníte na 24840,- protože 500,- už bylo vráceno. Myslím si, že se nemusíte bát, že by Vám vrátili víc :-)
EPO, pokyny k vyplnění řádku 84, opsáno
Úhrn sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků (po slevách na dani)
Uveďte úhrn sražených záloh na daň z příjmů ze závislé činnosti a z funkčních požitků (po slevách na dani), které Vám byly sraženy všemi zaměstnavateli. Zálohy na daň z příjmů ze závislé činnosti a z funkčních požitků uveďte v souladu s § 5 odst. 4 zákona (ve vzoru Potvrzení č.21 se jedná o údaj uvedený na řádku 12). V případě, že Vám bylo provedeno roční zúčtování, uveďte částku sražených záloh sníženou o vrácený přeplatek z ročního zúčtování.
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d37497v47394-priznani-k-dani-z-prijmu-fyzickych-osob-za-zdanovaci-obdob/?search_query=
V 7. oddílu tiskopisu DAP se uvádí údaje o případném placení daně z příjmů fyzických osob v průběhu roku 2011, včetně údajů o částkách zaplacených záloh na daň. Při podání dodatečného daňového přiznání se 7. oddíl nevyplňuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.