Re: exekuce srážkami ze mzdy
Vhodné nebo povinné? To bych nedělala nic jiného, než informovala různé exekutory, že tomu a tomu zaměstnanci srážet nemůžu, protože má malou mzdu. Na to teda kašlu. Když přijde dopis o součinnosti, odpovím. Když přijde jen exekuce, zadám ji a nic exekutorovi nepíšu. Když není dost ke sražení, srážka se neprovede a není co deponovat. Až přijde nabytí právní moci, není co odeslat. A odpovím, až se shání po deponovaných penězích.
Co se týká součinnosti, tak jsem se teď setkala s požadavkem exekutora, že chce zaslat kopie všech exekučních příkazů, které jsou v pořadí před ním (je jich asi 6) a rozepsat, kdy byl který z nich zaměstnavateli doručen. Tak tomuto bodu jsem mu napsala, na kolikátém pořadí je jeho exekuce, kolik činí celkový zbytek dluhu pro předchozí exekuce, kteří exekutoři jsou před ním a pokud chce vědět něco bližšího o těchto jejich exekučních příkazech, ať laskavě kontaktuje uvedené exekutory.
Mně už to fakt dlouho připadá nenormální a doufám, že se celá exekutorská mafie i s jejich komorou zhroutí.
máte pravdu, pro mzdovky je to spousta práce navíc. Já mám z 50ti zaměstnanců jen 2 s exekucemi. Ale pokud má někdo těch zaměstnanců 500, 1000, a exekuce na denním pořádku, pak to může být náročné. Já jim odpovídám vlastně proto, abychom se kryli, že jsme něco nezamlčeli. Nikdy nevíte kdy a kvůli čemu na vás skočí.
Vy jste povinna je informovat o nástupu a o ukončení pracovního poměru. O tom, že nemůžete srážet, protože je nízká mzda nebo jiné ex., nejste povinna informovat. To až když si vyžádají součinnost. Mně může klepnout, když po mně chtějí součinnost v době, kdy u nás zaměstnanec pracuje 2 týdny...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.