Vlákno názorů k dotazu SÚPM dotace z Úřadu práce - podpis od ginger3 - Re: SÚPM dotace z Úřadu práce - podpis DOBRÝ...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2014 12:08

ginger3 (neregistrovaný)

Re: SÚPM dotace z Úřadu práce - podpis
    DOBRÝ DEN!

Také odesílám tento tikopis a podepisuje ho jednatel společnosti

• 22. 10. 2014 12:34

Delai (neregistrovaný)

taky odesílám tento tiskopis přes DS, do dokumentu napíšu jen jméno a příjmení zástupce s doplněním v.r. a nic víc. Pravda při prvním odeslání jsem se s paní na úřadě dohadovala - ona, že to musejí mít podepsané a já, že je to podepsané tím, že to odešlo DS, že DS nahrazuje podpis, jinak by to postrádalo logiku. Paní si nechala říct.. za měsíc totéž, kdy nastoupila jiná paní a řešily jsme stejnou věc. Asi mají někde velkými písmeny napsáno, že papír musí být podepsán a šmytec. I této nové paní jsem vysvětlila, že pokud to pošlu přes DS, musí jim to stačit. Nadále tedy posílám bez podpisu, penízky chodí a problém není :-) Tak třeba to chce jen pevné nervy a dobrou přesvědčovací techniku :-)

• 22. 10. 2014 12:49

iva. (neregistrovaný)

Mám 4 dotace na dvou různých ÚP v jednom (!!!) kraji.
    První ÚP - dvě úřednice. Jedna vezme doklad bez podpisu přes DS, druhá požaduje papírový originál s razítkem a podpisem.
    Druhý ÚP - dvě úřednice. Jedna vezme bez problémů doklad poslaný na elektronickou podatelnu e-mailem s elektronickým podpisem, druhá chce papír s razítkem a podpisem, protože mají nařízeno, že elektronická podatelna není "řádné podání" - berou jen datovku nebo papír. Prostě kocourkov.

• 24. 10. 2014 11:59

KR (neregistrovaný)

Všem děkuji za reakce, situaci jsem vyřešila dotazem na ředitele Úřadu práce v Ostravě. Přišla mi odpověď cituji:

k záležitosti doručování „Vyúčtování mzdových nákladů“ sděluji:

§ 18 odst. 2 zák. č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů uvádí, že úkon učiněný osobou uvedenou v § 8 odst. 1 až 4 nebo pověřenou osobou, pokud k tomu byla pověřena, prostřednictvím datové schránky má stejné účinky jako úkon učiněný písemně a podepsaný, ledaže jiný právní předpis nebo vnitřní předpis požaduje společný úkon více uvedených osob.
    --konec citace.

Odpověď jsem úřednici přeposlala , a co se nestalo , úřednice mi sama volala, že se tedy znovu sešli s panem ředitelem a celou situaci si vysvětlili a dospěli k názoru, že skutečně STAČÍ zaslat příslušný formulář datovou schránkou a další podpis již nutný není. Jen pro info , to vše úřednice s panem ředitelem stihla vyřídit během 10minut.
    Nicméně jsem velice ráda, že jsem v tomto případě alespoň uspěla.
    Jak říkáte Pevné nervy a trochu štěstí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).