Re: Daň odvede zákazník
Nejvyšší správní soud rozhodl, že chybný údaj o dodavateli na daňovém dokladu nemá vliv na oprávněnost nároku na odpočet DPH. Tento soud rozhodoval o případu, kdy na daňových dokladech byla uvedena jiná osoba, než která plnění uskutečnila.
http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2013/0065_5Afs_130_20140716123641_prevedeno.pdf
Myslíte, že vyhodí kvůli chybějící větě?
Jinak § 73, písmeno B
Nárok je i bez daňového dokladu
reagovala jsem na odpověď od ..
"Jano jako to tak učitě víte? Jste kontrolor z FÚ?"
Některé účetní zbytečně trvají na náležitostech, místo aby řešili podstatu dokladu.
Pokud jde o stálého dodavatele, tak taky cvičím druhou stranu a chci mít doklady v pořádku
ano ano to hlidam pokazde, to je ok. no napsala jsem jim at nam tam dopisi to osvobozeni, tak uvidim. Ale zajima me, zda muze FU pri pripadne kontrole kvuli tomu neuznat narok na odpočet pri RS k tomuto dokladu...
To stejny dotaz, pokud mam fakturu, dan. doklad do 10 tis. kč, hrazeny prevodem a je tam třeba uvedena chybně nase adresa. Tak bych brala, ze by melo byt uplatnění dph ok, jelikoz do 10 tis. muzu mit nalezitosti zjednodušeného dan. dokladu, nebo se pletu ?
Podle mě - když budete dodávat zboží na Slovensko, tak se neuvádí věta "daň odvede zákazník", ale odkaz na § zdph o osvobození...
Já bych to viděl tak, že jejich doklad by měl něco obsahovat, ale určitě ne dle českého ZDPH, ale slovenského, §74
h) uplatnenú sadzbu dane alebo oslobodenie od dane; pri oslobodení od dane sa uvedie odkaz na ustanovenie tohto zákona alebo smernice Rady 2006/112/ES z 28. novembra 2006 o spoločnom systéme dane z pridanej hodnoty v platnom znení alebo slovná informácia "dodanie je oslobodené od dane"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.