Re: lhůtník lék.prohl. - pro p. Jasnou
Dobré ráno all. Včera jsem tady byla opravdu jen na chvíli, blíží se mi dovolená, tak nadpracovávám svoji práci, tak jsem neměla moc času. Lhůtník, který tady uvádíte mám taky vytištěný, částečně se podle něj řídím. Ty výstupní prohlídky jsou však dost nesrozumitelné, nevím co je pod pojmem " dle kategorizace".
Dobrý den, my jsme to včera probrali s šéfem a nakonec se rozhodl, že tam, kde je nějaké riziko, raději na výstupní prohlídku posílat budeme dál, protože je to opravdu docela zamotané. Už jsem těch výkladů četla několik, všude píší, že je to nejednoznačné. My naštěstí nemáme moc velkou fluktuaci, a za prohlídku navíc nás snad nikdo nemůže nijak sankcionovat.
Určitě máte pravdu v tom, že výstupní prohlídkou nic nezkazíte, právě naopak. Já neposílám, protože máme šetřící opatření, ale pokud by po ukončení PP zaměstnanec začal uplatňovat nemoc z povolání, zřejmě by nastal problém.
All, poprosím vás o váš názor. Nyní řeším takovýto problém. Závodní lékařka napsala zaměstnanci do posudku - není zdravotně způsobilý. Slovíčko dlouhodobě nechce napsat, že se o dlouhodobou nezpůsobilost nejedná (prpblémy s karpály). Navrhla jsem zaměstnanci nemocenskou, o té nechce slyšet. Mám obavy, že nebude chtít podepsat dohodu o přeřazení (je to problémový zaměstnanec). Důvod k výpovědi tedy nemáme, max. bychom snad mohli použít § 41 odst. 1 ZP, ale co dál. Můžete poradit? Děkuji.
>>>>>>>>>>díky
>>>>>a
>>>>>hezký
>>>>>den
>Myslím, že tam jeho souhlas s přeřazením
>nepotřebujete, můžete použít § 41, odst. 3 . A máte pro něj nějaké
>jiné místo ?
Snad by se něco našlo. Chtěla jsem napsat § 41 odst. 2c, ale chybně jsem napsala odst.1. Vy píšete § 41 odst. 3, ale zde si nejsem jistá, zda se dá odst. 3 v tomto případě aplikovat. Pokud by se dal tento odst. použít, pak by to bylo zřejmě nejlepší řešení.
Já myslím že ano, nejprve vezmete § 41, odst. 1, písm. b) (protože když to není dlouhodobá neschopnost, tak bych použila "že je ohrožen nemocí z povolání", protože lékařka to blíže nespecifikovala, z jakého důvodu není schopen.
A potom ten § 41, odst. 3 . a podle odst. 7) vydáte písemné potvrzení o důvodu převedení na jinou práci - po dobu, kdy buď bude schopen, nebo nebude schopen dlouhodobě ...
Mě vždy lékaři v tomto strašně štvou, protože aby dali řádný posudek, podle kterého opravdu můžete něco s pracovníkem udělat, tak to ne, obvykle ještě vypíší, co všechno nesmí, a závěr dají, že je schopen s podmínkou. Já tak měla vedoucího dopravy, který byl schopen s omezením, že nesmí na delší pracovní cesty.
To máte pravdu, s lékaři je těžké pořízení. Mi lékařka běžně do posudku píše u zaměstnanců zákaz zvedání těžkých přemen (co jsou těžké břemena?), bez větších nároků na horní končentiny (?), bez větší fyzické námahy......A bližšího upřesnění se nikdy nedočkám. All, moc vám děkuji za konzultaci a přeji pěkný víkend.
No tak to by byl asi oříšek, protože žádný zákonný důvod, tím, že tam není dlouhodobě pozbyl, není. Na dohodu vám nepřistoupí, ne namocenskou taky nechce.
Asi bych kontaktovala lékařku, protože se domnívám, že by mu ona měla automaticky vystavit neschopenku. Protože když dostanete chřipku, taky jste pozbyla schopnost práci vykonávat a taky ne dlouhodobě. Čili , dle mne, současný stav je, že lékařka vyhodnotila , že je práce neschopen, tudíž by měl být na neschopence. Nic lepšího mne zatím nenapadá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.