Re: Mzda
Moc děkuji. Trochu jsem to popletla. Takže v tomto případě, mu je sleva na invaliditu tak nějak k ničemu. Jen pokud by měl větší příjem ,tak by se tam ta sleva uplatnila. A ještě jestli mohu poprosit : přehledy o výši pojistného posílám jak na ZP tak na SP? A ještě prosím o kontrolu při přihlášce zaměstnance na VZP. Uvedla jsem jen kód P a nemusí tam být ještě někde "D", aby věděli, že je plátcem i stát. Ještě jednou mockrát děkuji.
>>>>>Dobrý den, prosím moc o radu. Mám pouze jednoho
>>>>>zaměstnance, práce na HPP -zkrácený úvazek
>>>>>20hod.týdně.
>>>>>Hrubá mzda je 6tis. Pán pobírá inval.důchod 1.stupně.
>>>>>Začínám podnikat a tak tápu ve mzdách. Nemohl by jste
>>>>>mi
>
>Výpočet nemusí být správný, protože jste neuvedla, zda
>svátek platíte tarifem nebo náhradou.
>A na ZP jste měla nahlásit kódem P a D.
A teď se dívám, že máte špatně hodiny. Říjen má 22 směn, takže měl mít odpracováno 88 hodin (předpokládám, že pracuje 5 dní v týdnu po 4 hodinách), kdežto vy máte pouze 84 hodin. Z jakého důvodu mu chybí odpracové 4 hodiny?
Obávám se, že ani smlouvu nebudete mít moc vychytanou, když ve smlouvě má uvedenou hrubou mzdu 6tis. za měsíc. Nebo to máte formulované jinak?
Dobrý den, děkuji za reakce. Pro upřesnění, hodiny jsem popletla,má odpracováno 88hodin. Co se týče smlouvy,tak ve smlouvě je uvedeno, že rozsah pracovního poměru činí 20hodin týdně a hrubá měsíční mzda je 6tis.Kč. Co se týče výpočtu za svátek. Tak tam opravdu nevím, jak to udělat správně. Udělala jsem 6000/92 = vyšlo 65,20 za hodinu. Tak za svátek 65,20*4=261Kč. Pokud by jste mi poradila jak správně ten svátek vypočítat. Děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.