Vlákno názorů k dotazu Exekuce - když nelze nic srazit od DanaW - Re: Exekuce - když nelze nic srazit Nemusíte psát...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 11. 2014 2:35

DanaW (neregistrovaný)

Re: Exekuce - když nelze nic srazit
    Nemusíte psát vůbec nic, dokud si nevyžádají nějakým .... dopisem žádost o součinnost.

A ten dopis je někdy zajímavý a na hraně porušení mnoha zákonů.

Tam pak se z toho zkuste nějak nevystrašit - když totiž tohle napíší, často vyžadují informace nad možnosti, které máte k dispozici a které vyžadovat mají nárok, občas se pohybují na hranici vyžadování osobních informací a někdy je to na hranici až trestného činu....

A vyhrožují pokutou zaměstnavateli až 50 tisíc, což je další vyděračská praktika.

Obecně jsem souzněná s tím, že dluhy se mají platit, nějak mi vadí to příslušenství.

Tak až Vám přijde tento vyžadující dopis, napište mi na maila - uctodw@centrum.cz,

mají nárok na sdělení, zda je zaměstnanec v pracovním poměru, jaká je jeho mzda a jaká je předpokládaná výše srážek. Případně ještě na to, zda je jejich nárok první nebo x-tý.
    Na více informací, co se píší do zápočtového listu - má nárok a souvisí to - další zaměstnavatel - co jsou úvazky, kolik sraženo atd.

a mmch, jsem i exekuční věřitel, ale - ta libovůle, co mají někteří vykonavatelé - mi dost leze krkem.

• 12. 11. 2014 9:10

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Exekuce - když nelze nic srazit
    Právě proto se kloním k variantě hned napsat, že není co srazit, protože... Pak je jasné, že spolupracujete a (třeba) nebudou vyhrožovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).