Re: Exekuce - když nelze nic srazit
Nemusíte psát vůbec nic, dokud si nevyžádají nějakým .... dopisem žádost o součinnost.
A ten dopis je někdy zajímavý a na hraně porušení mnoha zákonů.
Tam pak se z toho zkuste nějak nevystrašit - když totiž tohle napíší, často vyžadují informace nad možnosti, které máte k dispozici a které vyžadovat mají nárok, občas se pohybují na hranici vyžadování osobních informací a někdy je to na hranici až trestného činu....
A vyhrožují pokutou zaměstnavateli až 50 tisíc, což je další vyděračská praktika.
Obecně jsem souzněná s tím, že dluhy se mají platit, nějak mi vadí to příslušenství.
Tak až Vám přijde tento vyžadující dopis, napište mi na maila - uctodw@centrum.cz,
mají nárok na sdělení, zda je zaměstnanec v pracovním poměru, jaká je jeho mzda a jaká je předpokládaná výše srážek. Případně ještě na to, zda je jejich nárok první nebo x-tý.
Na více informací, co se píší do zápočtového listu - má nárok a souvisí to - další zaměstnavatel - co jsou úvazky, kolik sraženo atd.
a mmch, jsem i exekuční věřitel, ale - ta libovůle, co mají někteří vykonavatelé - mi dost leze krkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.