Re: Reklamace nového, vadného zboží
prodejce by se měl v tomto případě řídit § 2161 odst. 2) Občanského zákoníku platného od 1.1.2014, který jasně uvádí následující: „Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí“.... a dle mého se jedná o podstatné porušení smlouvy (tj. „Podstatné porušení smlouvy je takové, že kdyby o něm kupující věděl dopředu, smlouvu by neuzavřel"), v takovém případě si můžete vybrat, jestli chcete věc vyměnit, opravit, zda chcete úplně odstoupit od smlouvy, nebo zda chcete na zboží (a to je novinka) slevu.
http://www.penize.cz/reklamace/282541-reklamace-2014-zkracuje-se-zarucni-doba-na-pul-roku
Re: Reklamace nového, vadného zboží
Jo, to jsem si taky našla, ale toto prý platí, když předem řeknu, jakým způsobem chci reklamaci vyřídit a tady je problém ten, že já jsem ten notebook tam nesla původně ukázat s tím, že mi prodejce řekl, že chyba bude u mě, ale že si ho tam teda nechají, aby se na to podívali technici a do 3 dnů se mi ozvou. O reklamaci řeč nebyla a neměla jsem možnost volby, automaticky notebook zaslali do servisu a nyní ani po "opravě" notebook nefunguje tak, jak by měl a proto bych byla ráda, kdyby mi vrátili peníze, protože tento krám už nechci ani vidět a ze strachu z krachu firmy si koupím jiný raději jinde. Jen nevím, jestli na to mám nárok a potřebuji to vědět s jistotou, abych v pondělí měla případné argumenty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.