Vlákno názorů k dotazu Předání dokumentů o srážkách od AndaMaj - Re: Předání dokumentů o srážkách Původní zam-tel Vám žádné...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2014 12:39

AndaMaj (neregistrovaný)

Re: Předání dokumentů o srážkách
    Původní zam-tel Vám žádné podklady nedá, on akorát zapíše do zápočtového listu jaké jsou srážky a oznámí exekutorovi, že tento pracovník skončil PP.
    Novému zam-teli by se měl ozvat exekutor, do té doby musí mzdová srážet a deponovat (tzn. neodesílá).. Pokud se exekutor novému zam-teli doteď neozval, tak já osobně bych ho z pozice mzdové účetní kontaktovala..

• 30. 11. 2014 19:29

Kara (neregistrovaný)

Já to upřesnil. Správně je to takto:
    Při skončení zaměstnání dostal Váš manžel zápočťák, ve kterém byly zapsané všechny exekuce srážkami ze mzdy podle svého pořadí (podle toho nová účetní pozná, ve prospěch které exekuce srážet), je zde také uvedeno, zda jde pohledávku přednostní či nepřednostní a o kterého exekutora jde a mělo by být i uvedeno, který soud exekuci nařídil a v či prospěch. A samozřejmě číslo jednací. "Stará" účetní musí dotyčné exekutory informovat o skončení zaměstnání. "Nová" účetní dotyčným exekutorům oznámí jeho nástup, oni by jí měli poslat exekuční příkazy a s nabytím právní moci, pokud tedy už k nabytí došlo. Dokud toto nová účetní přímo od exekutora nemá, musí srážet, ale prozatím částky deponovat. Může exekutora zkontaktovat i manžel a požádat o rychlé zaslání potřebných dokumentů novému zaměstnavateli. Ale jako účetní mám s některými exekutory špatnou zkušenost - své žádosti o zaslání musím mnohdy opakovat - prostě na to kašlou.

• 30. 11. 2014 19:33

Kara (neregistrovaný)

Pardon, chtěla jsem napsat "já to upřesním". Píšu to na tabletu a nejsem na něj zvyklá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).