Vlákno názorů k dotazu Exekuce pro OSVČ od JiřinaH. - Re: exekuce pro OSVČ Napište pravdu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 12. 2014 1:30

DanaW (neregistrovaný)

Re: exekuce pro OSVČ
    Za mne napište, že PP skončil.
    Oni exekutoři vymáhají informace nad Vaše možnosti jim je poskytnout a porušují třeba Zákon o ochraně osobních údajů. A nad rámec toho, co mohou.

Navíc, dle Exekučního řádu, - součinnost nad jistý rámec musí poskytnout

1) Soudy, orgány státní správy a samosprávy, obce a jejich orgány, notáři a právnické a fyzické osoby, rozhodují-li o právech a povinnostech, jsou povinni sdělit exekutorovi na jeho písemnou žádost údaje o majetku povinného, které jim jsou známy z jejich úřední činnosti.

projděte ten § 33 včetně návazností a prosím, sdělte mi, kde plyne povinnost sdělit více, - než, že pracovní poměr u naší firmy skončil dnem... x y

možná jsem tam našla údaje o tom, jakou mzdu, v jaké výši a že má jiné srážky, přednostní, to nakonec dostane jako obsah zápočtového listu. ALE NIC MNE NEDONUTÍ HLEDAT JEJICH TELEFON, JINÉ BYDLIŠTĚ, PÁTRAT PO JINÉM ZDROJI PŘÍJMŮ.

A ROZČILUJE MNE JEN i jen to, jak to dávají jako povinnost.. sdělte bydliště, telefon... atd. Z důvodu jiného zákona tyhle informace nesmím ani vyžadovat, natož sbírat a ještě předávat dál. Krom výjimek a tu exekuce nemají.

• 5. 12. 2014 9:04

voja (neregistrovaný)

Děkuji Vám, napíši, že u nás PP již skončil.A hotovo.
    Děkuji

• 5. 12. 2014 10:28

Lenka F. (neregistrovaný)

Souhlasím s uvedenými názory, jen v jednom případě jsem exekutorovi byla donucená sdělit jiné bydliště, kdy zaměstnanec má byt pronajatý přímo od naší firmy a trvalé bydliště má stále na jiné adrese. Těžko bych dokazovala, že jsem o tomto bydlišti nevěděla (nájemní smlouvu jsem sepisovala já) a nechci potom za někoho platit 90 tis. exekuce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).