Re: OSVČ a práce v EU
no za rok 2013 jsem jako osvč nepatce poskytovala graf. služby svému bratrovi, který tam žije a podnika, ale neni platce dane. a kdyz jsem si volala na fu, tak mi pani rekla, ze pokud neplatci, tak nemam nic resit a jet dal jako neplatce. Ale letos jsem tam mela uz i nejakou firmu,která je plátce a ted teda nevim, jestli to nemam mit jinak..., lAle v tuzemsku fakturuji minimalne a jasne, bez dph..
pokud fakturujete osobě reg. k DPH v SR nebo podnikateli neeg. k DPH v SR (ten by se měl dle slov. ZDPH také registrovat k DPH v SR), pak jste se měla registrovat už dávno jako osoba ident. k DPH
budete fakturovat bez DPH, pouze budete podávat souhrnné hlášení s kódem 3
hm, sem tam byla min. rok a od ucetni jsem mela prave doporuceni, kvuli tomu souhrnémuhlášení, ale když mi řekli, že nemusim, tak jsem to nedelala,. Zitra tam jdu znovu.
>>>v dotazu píšete .. pro slov. firmu, plátce DPH
>>>tak pro koho vlastně pracujete - jde o slov.
>>>podnikatele nebo občany?
>>no za rok 2013 jsem jako osvč nepatce poskytovala
>>graf. služby svému bratrovi, který tam žije a podnika,
>>ale
>>neni platce dane. a kdyz jsem si volala na fu, tak mi
>>pani rekla, ze pokud neplatci, tak nemam nic resit a
>>jet dal jako neplatce. Ale letos jsem tam mela uz i
>>nejakou firmu,která je plátce a ted teda nevim, jestli
>>to
>>nemam mit jinak..., lAle v tuzemsku fakturuji
>>minimalne a jasne, bez dph..
>pokud fakturujete osobě reg. k DPH v SR nebo
>podnikateli neeg. k DPH v SR (ten by se měl dle slov. ZDPH také
>registrovat k DPH v SR), pak jste se měla registrovat
>už dávno jako osoba ident. k DPH
>budete fakturovat bez DPH, pouze budete podávat
>souhrnné hlášení s kódem 3
no parada, min. rok jsem tam byla a rekli mi to co rekli, domahal jsem se na doporuceni me ucetni te identifikace kvuli souhrnnemu hlaseni. Zitra tam jdu znovu. diky moc za rady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.