Re: Platby v bance bez faktury
Souhlasím s předchozími názory a dodávám, že spoustu faktur lze získat z webu nebo si vyžádat emailem. Vodafone určitě, internet od kohokoliv předpokládám také, faktury z e-shopů také atd. Zkuste tedy ty faktury získat od protistrany - máte jejich čísla účtů, tak je lze často dohledat, máte variabilní symboly faktur. A zbytek, který nedohledáte, skutečně zaúčtovat nedaňově - žádný náklad z hlediska daně z příjmů, žádný odečet DPH. Dotyčný holt nemá být bordelář.
Re: Platby v bance bez faktury
Ano, jsem externí účetní, převzala jsem nedávno tuto firmu a nechápala jsem, jak to předchozí účetní řešila. Podnikatel říká, že nic nemá, že nedohledá atd. a ať to nějak udělám. Tak jsem ho informovala, že pokud FP nedodá, tak mu to nepůjde do DPH ani do daň. výdajů a vypadá to, že je mu to jedno... Vždycky mu posílám email co mi chybí a on proč mu to posílám, že stará účetní po něm nic nechtěla. Děkuji za vaše odpovědi, budu účtovat jako osobní potřebu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.