Re: DUZP u faktur z EU - moc prosím
správně jste měla udělat reverse charge na základě úhrad, i když jste neměla daňový doklad - viz §25 odst. 1 ZDPH
sankce by vám dle §104 ZDPH neměla hrozit, takže můžete dát do řádného přiznání kurzem ke dni vystavení DD
možná vás FÚ vyzve k odstraněné pochybností, protože váš dodavatel vás určitě uvedl do svého souhrnného hlášení za 7,8 a 9/14
pokud máte problémy se zajištěním DD, tak byste měla udělat reverse charge na základě úhrady a dodacího listu vždy za období, do kterého spadá 15. den měsíce následujícího po měsíci, kdy bylo zboží pořízeno - viz 1. věta §25 odst. 1 ZDPH
Re: DUZP u faktur z EU - moc prosím
Dobrý den ještě jednou, tak jsem nevydržela a zavolala správce daně jak se na to dívá FÚ. Paní správkyně daně mi doporučila udělat dodatečné daňové přiznání, protože jak píšete, neseděly by jim částky ze souhrnného hlášení a následovala by pravděpodobně kontrola, případně žádost o doložení faktur.
Jen už jsem se tedy nezeptala jakým kurzem mám tyto faktury do dodatečného přiznání přijmout. Předpokládám, že je to kurz ke dni vystavení DD? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.