Vlákno názorů k dotazu Dodatečné DPH prosím o radu ještě jednou od začátečník :-( - Re: Dodatečné DPH prosím o radu ještě je Dobrý...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2015 13:36

začátečník :-( (neregistrovaný)

Re: Dodatečné DPH prosím o radu ještě je
    Dobrý den,
    myslím si, že lze vyžešit opravným daňovým dokladem, ve kterém odečtete rozdíl, o který je DF nižší. Je to něco obdobného jako když se řeší "skonto".
    Do "Výpisu z evidence..." se napíše celá hodnota přenesené daň.povinnosti za 10/2014 (platné doklady + mínusem vzniklý rozdíl). Celková částka : původní hodnota - zjištěný rozdíl.
    Doporučuji přidat v příloze vysvětlení - důvod opravy.

• 5. 1. 2015 14:51

Prosímmm (neregistrovaný)

Děkuji za reakci,
    nebyla jsem si jistá tím ODD, protože tu částku mám špatně jen já. A pravý důvod opravy je ten, že byla faktura vystavená na 40.000,- (2 položky - záložní zdroj 2.000,- + mříž 38.000,-) další den mi pan jednatel řekl, že se to nebude fakturavat, že bude jen částka 2.000,- za zdroj, takže jsem si fakturu jen změnila a poslala fakturu na 2.000,- kterou mají založenou, ale teď koukám a zůstala mi tam ta původní částka a tudíž nevím jak ODD vysvětlit když ho ani zákazníkovi nebudu posílat - třeba jen chybná částka...

• 5. 1. 2015 17:13

začátečník :-( (neregistrovaný)

Nemáte zač, také jsem ráda, když mi někdo odpoví.
    Ve Vašem případě by možná byla lepší varianta
    a) vystornování původně zapsaného dokladu (s poznámkou chybně zapsaný daň.doklad)
    b) zapsání správného dokladu
    Ale pokud máte již provedeno, tak si myslím, že si poznámku chybně zapsaný doklad můžete dát do textu ODD.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).