Re: Prohlášení poplatníka
Karo víte to určitě? Protože ve všech nápovědách, které jsem prostudovala bylo, že zaměstnanec při vyplnění Prohlášení uvádí všechny vyživované děti.
Posílám, kde jste četla, či poslouchala
https://www.youtube.com/watch?v=DJt6vKXChu4
https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=Super%2C+s.r.o.++Prohl%C3%A1%C5%A1en%C3%AD+poplatn%C3%ADka+na+rok+2015+-+n%C3%A1vod+na+vypln%C4%9Bn%C3%AD+formul%C3%A1%C5%99+vzor+24
první odkaz
Kolegyně byla na školení (nemohu si vzpomenout na jméno, je to člověk z finančního ředitelství), který několikrát výslovně potvrdil dotazujícím se posluchačům, že zaměstnanec, který neuplatňuje žádné ze svých vyživovaných dětí, nemusí vyplňovat nové prohlášení a nemusí tyto děti nikde v prohlášení uvádět. Je to logické. Proč by měl? Mně pouze může požádat o vystavení potvrzení pro svoji manželku/družku, že ty děti (jmenovitě) neuplatňuje. A já od něj nebudu potřebovat žádné potvrzení.
Teprve v případě, že bude děti uplatňovat (ať už všechny nebo jen některé), musí použít nové prohlášení, ve kterém uvede všechny děti s uvedením buď pořadí nebo N. A k tomu mi musí doložit, jak je uplatňuje nebo neuplatňuje manželka.
Paní Karo moc děkuji za informace. Takže pokud zaměstnanec neuplatňuje daňové zvýhodnění na žádné dítě, nebude nic o dětech v Prohlášení vyplňovat. Pokud bude uplatňovat daň. zvýhodnění na dítě a má jich v domácnosti víc, tak už bude vyplňovat údaje o všech dětech.
No takhle to přednášel, tak jak to píšete, a já to tak udělám. Fakt nevidím důvod, proč by měli zaměstnanci, kteří mají doma děti, ale neuplatňují ani jedno (čili nebudou mi určovat pořadí ani jednoho z nich), je vypisovat ve svých daňových prohlášeních. Ale myslím, že kolem toho zvýhodnění a vyplňování a požadování dokladů ještě bude dohadů....
Je to logické.
>>>>Proč by měl? Mně pouze může požádat o vystavení
>>>>potvrzení
>>>>pro svoji manželku/družku, že ty děti (jmenovitě)
>>>>neuplatňuje. A já od něj nebudu potřebovat žádné
>>>>potvrzení.
>>>>Teprve v případě, že bude děti uplatňovat (ať už
>>>>všechny nebo jen některé), musí použít nové
>>>>prohlášení, ve
>>>>kterém uvede všechny děti s uvedením buď pořadí nebo
>>>>N. A k tomu mi musí doložit, jak je uplatňuje nebo
>>>>neuplatňuje manželka.
>>>
>>>Paní Karo moc děkuji za informace. Takže pokud
>>>zaměstnanec neuplatňuje daňové zvýhodnění na žádné
>>>dítě,
>>>nebude nic o dětech v Prohlášení vyplňovat. Pokud
>>>bude
>>>uplatňovat daň. zvýhodnění na dítě a má jich v
>>>domácnosti
>>>víc, tak už bude vyplňovat údaje o všech dětech.
>>
>>No takhle to přednášel, tak jak to píšete, a já to
>>tak
>>udělám. Fakt nevidím důvod, proč by měli zaměstnanci,
>>kteří mají doma děti, ale neuplatňují ani jedno (čili
>>nebudou mi určovat pořadí ani jednoho z nich), je
>>vypisovat ve svých daňových prohlášeních. Ale myslím,
>>že
>>kolem toho zvýhodnění a vyplňování a požadování
>>dokladů
>>ještě bude dohadů....
>
>Dám si mokrý šátek na hlavu a půjdu malovat rodokmeny
>rodin zaměstnanců ...
Bude to legrace, ale vrtá mi hlavou situace, kdy např. matka dosud neuplatňovala žádné dítě (uplatňoval manžel) a v lednu bude zaměstnavatel manžela požadovat vyplnit tiskopis POTVRZENÍ zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění.
Když matka nebude mít nic v prohlášení, stejně musíte zjistit všechny děti, protože to musíte vyplnit. Když matka bude mít v prohlášení vyplněny děti a napsáno u nich A nebo N, tak jenom podle prohlášení vyplníte potvrzení.
Nám na školení říkali, že máme vypisovat všechny vyživované děti, ikdyž na žádné z nich daňové zvýhodnění neuplatňujeme. Tak babo raď.
A mě by zajímalo,kde budete zakládat potvrzení pro druhého manžela, že váš zaměstnanec daňové zvýhodnění neuplatňuje. Do prohlášení nebo si na to zvolíte již samostatnou složku,kde budete dávat potvrzení. Mám obavy, že do prohlášení se všechny potvrzení nevlezou.
Mám pouze jednoho zaměstnance, který uplatňuje zvýhodnění a jeho manželka nepracuje. Co màm vyžadovat za Potvrzení v tomto případě ? Nyní jsem v rozpacích - že bych měla vyžadovat od všech zaměstnanců co mají děti, aby mi je evidovaly v prohlášení i když bonus neuplatňujï?.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.