Re: Pracovní poměr a DPP u jiného zaměst
Pokud ta DPP trvala jenom v tom červenci, pak si vyžádejte potvrzení o zdanitelných příjmech, odevzdejte současnému zaměstnavateli a požádejte o roční zúčtování daní. Pokud jste současně pracoval na DPP a PP, přičemž z DPP byla odváděna zálohová daň, jste povinen podat DP sám. Pokud z DPP byla zálohová v červenci a od září byla srážková, můžete požádat zaměstnavatele o RZD nebo můžete podat DP a uplatnit tam i tu sraženou srážkovou daŇ.
Nene. Já měl DPP pouze v červenci 10.000,-- daněnou zálohově(prohlášení jsem podepsal jen na ten červenec). V srpnu jsem nepracoval, nic si nevydělal, byl jsem evidován na ÚP. Od září už jsem zaměstnán na HPP, žádnou DPP již nemám a daň je zálohová. Opravdu děkuji za trpělivost.
no tak to už jsme doma:-) souběžně jste neměl příjmy daněné zálohovou daní, platí pro vás to, co jsem napsala jako první odpověď. Nejste povinen podat DP, jenom si vyžádáte potvrzení o zd.příjmech a požádáte o RZD současného (předpokládám, že je to od září stejný) zaměstnavatele.
Dámy, já vám všem moc děkuji. Doplňující informace-od září stále stejný zaměstnavatel. Ještě jednou veliký dík. Díky vám jsem zjistil, že zákony jsou velice spletité a hlavně složité. Obdivuji, že se v nich vyznáte. Přeji krásný den a ať jste tak ochotné i nadále. Petr
Měl jste od září podepsané Prohlášení poplatníka daně?
Pokud bylo u "červencového" zaměstnavatele podepsáno Prohlášení poplatníka daně a u zaměstnavatele od září také podepsáno Prohlášení poplatníka daně, tak můžete požádat posledního zaměstnavatele o roční zůčtování daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.