Re: co musí být datovou schránkou podáno
No já právě nevím jak na to. Teď jsem udělala výplaty a Žádost o bonusy se mi povedlo vyexportovat do xml souboru (v Pohodě). Teď bych si tedy asi otevřela datovou schránku a přiložila tento soubor a odeslala.
Ale otázka zněla MUSÍ SE POSÍLAT ÚPLNĚ VŠECHNO DATOVOU SCHRÁNKOU?
Protože např Silniční daň nebo z nemovitostí nevím jak bych udělala
>>>>Přece když máte dat. schránku, tak je to skvělé -
>>>>všechny tiskopisy posíláte přes e-podání a vyplňujete
>>>>na
>>>stránkách mfcr.cz a tím pádem máte i kontrolu chyb
>>>atd.a tak komunikujeme se všemi úřady
>>>my posíláme vše přes dat. schránku i firemní faktury
>>
>>No já právě nevím jak na to. Teď jsem udělala výplaty
>>a Žádost o bonusy se mi povedlo vyexportovat do xml
>>souboru (v Pohodě). Teď bych si tedy asi otevřela
>>datovou schránku a přiložila tento soubor a odeslala.
>>
>>Ale otázka zněla MUSÍ SE POSÍLAT ÚPLNĚ VŠECHNO
>>DATOVOU
>>SCHRÁNKOU?
>>
>>Protože např Silniční daň nebo z nemovitostí nevím
>>jak
>>bych udělala
Řešila jsem zde včera
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1248424
>>
>
>Vyplnila v EPO ?
>
>https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpr/uvod.faces
ano, od 1.1. se musí všechna přiznání právnických osob a přihlášky nebo odhlášky k registraci posílat datovou schránkou nebo s elektronickým podpisem. Volala mi to paní z FU. Nelze to již pře to EPO z webových stránek. Je tam pokuta 2000,-kč. Dokumenty nebo žádosti mohou být stále písemné.
Řeším to tak, že i formuláře z Pohody "přetáhnu" do EPO, tam si je načtu, provedu kontrolu a uložím "k odeslání do Datové schránky"
Nebo rovnou vyplním v EPO, provedu kontrolu a uložím "k odeslání do Datové schránky"
A pak pošlu klientovi, aby zaslal ze své datové schránky.
Tak to je PO, ale osobně se přiznám, že už v tom mám zmatek - OSVČ, který nemá zřízenu DS, ale díky PDP musí odevzdávat DPH + výpis z evidence elektronicky (nemá elektronický podpis) může pořád posílat přes EPO a do 5-ti dní podepsané potvrzení odevzdat na FÚ?
http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/pro-media/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2014/povinna-elektronicka-komunikace-s-financni-spravou-se-rozsiruje-o-dalsi-subjekty-5566
V odkazu je odkaz na seznam podání nutných přes datovku.
Zrovna žádost o daňový bonus tam není.
Já posílám datovkou vše, je to jednodušší. Kolegyně ale dělá přiznání k dani z nemovitostí, které je u nás velmi rozsáhlé a v EPO se jí nedaří přidávat stránky a řádky tak, jak by potřebovala. Nevíte někdo, jestli existuje jiný formulář, který by šel potom převést do XML a poslat? Jinak je připravená udělat to postaru a smířit se s pokutou, než aby dělala přiznání dvakrát tak dlouho.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.