Re: smlouva -předs.předst.a.s.+DoPP do 1
Asi se jedná o přípravu trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. To je 6 měsíců až 10 let.
Na výkon funkce člena orgánu nesmí být uzavřen pracovně právní vztah. Je na to letitá judikatura.
V každém případě, pokud bude bezplatný výkon funkce a úplatná odborná technická pomoc, bude to zajímat úřední osoby z FÚ.
Důkazní břemeno bude na společnosti.
Hezký den!
Váš dotaz jsem si vysvětlil tak, že MÍSTO smlouvy o výkonu funkce bude DPP. Potom platí, co jsem napsal.
Pokud bude VEDLE slouvy o výkonu funkce DPP a částka za výkon funkce se nesníží, tak by to mělo být možné. Nezapomenout i u DPP na § 61 ZOK.
Hezký den!
>>Obracím se na Vás s dotazem:
>>-předs.představenstva má smlouvu s měs. odměnou,
>>nárokem na dovolenou
>>-teď uvažuje vedení o DoPP do 10 tis. na odbornou
>>technickou pomoc dle dohody a do 300 hod. za rok.
>>
>>Zatim co jsem hledala v zákonech, tak by to nemělo
>>být
>>na překážku, ale nejsem si jistá, že jsem to
>>pochopila
>>dobře, proto se obracím na Vás, zda to tak lze.
>>Děkuji.
>
>Asi se jedná o přípravu trestného činu zkrácení daně,
>poplatku a podobné povinné platby. To je 6 měsíců až
>10 let.
>
>Na výkon funkce člena orgánu nesmí být uzavřen
>pracovně právní vztah. Je na to letitá judikatura.
když si pořádně pročtete dotaz, tak zjistíte, že na výkon funkce má uzavřenu smlouvu, DPP má být na něco jiného, tak ji nestrašte nějakým i sazbami za něco, co tu nikdo neprezentuje.
>
>V každém případě, pokud bude bezplatný výkon funkce a
>úplatná odborná technická pomoc, bude to zajímat
>úřední osoby z FÚ.
>
>Důkazní břemeno bude na společnosti.
>
>Hezký den!
Přidávám se s podobným dotazem- prosíím
Dobrý den, před dvěma dny jsem zadala otázku bohužel bez odpovědi..Prosím poradíte?
Jednadet vs zaměstnanec
Prosím o radu neboť zatím nemám zkušenosti.
V nově začínající firmě jsem jako jednatel ( firma se zatím zapisuje do OR).
Pak budu ve firmě i jako účetní. Jak by bylo pro mne nejlepší udělat smlouvy ( pracovní či smlouvu s výkonem funkce).
Zatím než se firma rozjede bych měla mít 26.000,- hrubého. Vím že se bude platit při této hrubé mzdě( či odměně) u obou daň z příjmu, ZP a SP.
Mohu mít zatím jen smlouvu na výkon funkce a dělat i částečně účto nebo ne? Nobo mám mít pracovní smlouvu jako účetní a jednatel bez odměny. Nebo část jako účetní a část jako jednatel. Nevím co by bylo lepší i třeba z hlediska dovolené atd. jako jednatel nikde nemusím vykazovat kolik dovči si beru a jako zaměstnanec ano. jako mzdovka zatím zkušenosti nemám někoho budeme časem asi hledat, ale teď potřebuji toto vyřešit co nejdříve.
Všem moc děkuji za odpovědi
Re: Přidávám se s podobným dotazem- pro
Koukám, že byste si měla nejdříve prostudovat vše, co se týká s.r.o. dle ZOK. Já bych to vyřešil smlouvou o výkonu funkce s uvedením všech benefitů a nějaké odměny a souběžně pr. smlouvou na účetní za nějakou mzdu. Nějaké dělení část to a část jiné nepřipadá v úvahu. Dovča jednatele- neznamená, že si bere či vykazuje, co chce, to musí mít sjednáno právě ve smlouvě,jestli má na volno jako jednatel nárok...atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.