Re: Pořadí exekucí - už z toho blázním :
Aha, já jsem to brala podle data doručení k nám. Na některých exekucích to datum doručení 1. plátci vůbec není, a první k nám přišla právě taková, tak jsem začínala srážet tu a postupně přicházely další tři, také bez data doručení, až ta 4. a 5. ho mají uvedené. Volala jsem paní, která má tu 1. exekuci na starost, jestli jim to teď jako mám přerušit a srážet jinam, a ona mi řekla, že neví, ať se zařídím podle sebe. Zápočťák od předchozího zaměstnavatele nemáme, zaměstnanec byl na ÚP, a je u nás na HPP cca rok. Takže teď tedy přeruším tu první, co k nám došla, a začnu srážet tu s rokem 2006,chápu to dobře?
předpokládám, že je tam napsáno "pořadí se řídí dnem..." a to není den nabytí právní moci, ale doručení. Takže ano, přerušíte a začnete srážet na tu s rokem 2006. I když byl na ÚP, od posledního zaměstnavatele měl zápočťák a měla jste si ho vyžádat. (ale z vlastní zkušenosti vám, že zaměstnanci tvrdí, že ho nemají a pak klidně podepíší čestné prohlášení, že nemají ex., přestože jich mají několik).
Děkuji vám moc za radu, dám tedy na vědomí ostatním exekutorům, že se mění pořadí. Zápočťák nemám, protože zaměstnanec byl napřed po nějakých "brigádách" (načerno), pak byl v kriminále, pak na ÚP a pak došel k nám na DPP a později na HPP.
Přeji vám hezký den a málo takovýchto starostí :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.