Re: DE- automobil a soukromé jízdy
Já jsem zkoušela hledat, ale asi tomu vůbec nerozumím. Chápu výpočet poměru služebních a soukromých jízd. Pokud byl nastaven odhadem poměr 15% soukromých a skutečnost byla 17%, tak je to v pořádku, tak to mohu nechat? Protože si vlastně uplatním na DPH méňě a také mám uplatněné méně v daň. výdajích. Pokud by ale byly soukromé 30%, jak bych postupovala ve výpočtu? Celkové výdaje na PHM vč. DPH 13 479Kč, pak 70% služební jízdy 9 435 Kč vč. DPH, z toho DPH 1637 Kč. Bylo uplatněné DPH 1988 Kč, tzn. rozdíl musím odvést. Nebo je to úplně jinak? Moc děkuji.
Re: DE- automobil a soukromé jízdy
Dobrý den, omlouvám se za špatně použité výrazy. Ale odhad je zmiňován v §75 ZDPH, resp. kvalifikovaný odhad. Tedy pokud se tento paragraf vztahuje na danou situaci. A dále mám na mysli to, pokud je tedy kvalif. odhadem stanoven poměr 15% a skutečný je 17%, pak je tedy rozdíl v limitu 10 procentních bodů a nemusí se opravovat výše uplatněného odpočtu. děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.