Re: jak priznavat prijem EUR na paypal
moc dekuju za rychlou odpoved!
jeste bych potreboval upresnit jednu vec. na paypalu mam krome hlavni meny - koruny nastavenou i menu vedlejsi- USD. takze kdyz prijde nejaky dolar, tak se hned neprevede na koruny, ale zustava dolarem dokud ho neprevedu ja. tento prijem tedy budu danit jako prijem USD, je to tak?
diky
USD (dolary) mam ale k dispozici i pozdeji. priznavat budu urcite v Kc, ale jde mi o to jak to zdanit. USD budu danit podle jednotneho kurzu, ale obvykle obcas poslu na ucet (kdyz ma dolar vyssi kurz), takze na tom nekdy i trochu vydelam - tam mam tedy asi danit vyssi castku, neboli nyni CZK. Eura se mi prepocitaji na koruny vzdy ihned a tam by mne prave zajimalo, jestli musim danit podle toho jaky je kurz CNB (jednotny nebo ke dni uhrady), nebo jestli muzu zdanit castku na kterou se to prevede na paypalu. paypal ma totiz obvykle jiny kurz nez CNB. Jde o to, ze vlastne ty eura k dipozici nemam, tak by mne zajimalo jestli danit tu castku v CZK, tak jak se hned prekonvertujou na paypalu, nebo teda podle toho kurzu CNB. moc diky
takze jeste pro ujisteni - zalezi tedy na tom, jakou mam v paypalu nastavenou menu. pokud mam zapnutou menu v USD, tak mam na ucte dolary, to znamena prepocitavam podle kurzu a danim podle toho. a pokud mam menu v EURech vypnutou (a paypal tudiz hned prepocte podle svyho kurzu na CZK), tak tedy nic neprepocitavam a danim normalne CZK?
jinak ucetnictvi vedu (jako OSVC), dolary jsem prave mel na ucte i loni, tak mi je ucetni pocitala podle jednotneho kurzu. ale letos prave prislo par EUR, tak potrebuju vedet co s tim presne, driv nez to predam ucetni :)
Jeste jednou Vam moc dekuji za rady
>>Jen pro jistotu - odpovídám pro FO, nevedete
>>účetnictví?
>>Nemáte EURA není co přepočítávat . Je to stejné jako
>>by vám zaplatil fakturu EUR na účet v CZK. Zde není
>>jiná možnost, než kurz banky (paypalu) prostě máte
>>příjem
>>v Kč.
>
>takze jeste pro ujisteni - zalezi tedy na tom, jakou
>mam v paypalu nastavenou menu. pokud mam zapnutou menu
>v USD, tak mam na ucte dolary, to znamena prepocitavam
>podle kurzu a danim podle toho. a pokud mam menu v
>EURech vypnutou (a paypal tudiz hned prepocte podle svyho
>kurzu na CZK), tak tedy nic neprepocitavam a danim
>normalne CZK?
ANO -*
>jinak ucetnictvi vedu (jako OSVC), dolary jsem prave
>mel na ucte i loni, tak mi je ucetni pocitala podle
>jednotneho kurzu. ale letos prave prislo par EUR, tak
>potrebuju vedet co s tim presne, driv nez to predam
>ucetni :)
>Jeste jednou Vam moc dekuji za rady
* Jste OSVČ a vedete daňovou evidenci
Nebo jste OSVČ - podvojné účetnictví?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.