Re: Klient ve vyšetřovací vazbě.
A Vy klientům nezpracováváte roční závěrku ? Prostě jsem jen chtěla vědět, jestli někdo neví, kam se obrátit ev. jestli nepožádat o prodloužení lhůty k podání, abych to mohla sdělit jeho manželce, která má plnou moc a je bez přístupu na internet.
Pokud má manželka plnou moc, pak Vám zajisté uděluje instrukce, co a jak.
Nicméně bych já osobně byla velmi opatrná při zpracovávání jakéhokoliv přiznání, případně podkladů např. závěrky k přiznání, pokud bych byla v této situaci.
Určitě bych se velmi písemně jistila a všechny úkony, které jsou po mě požadovány bych chtěla mít na papíře, podepsané k tomu zmocněnou osobou ( tedy např. manželkou), sama bych také písemně upozornila na vše podstatné, co chybí k závěrce, a na důsledky spojené s neúplnými podklady k závěrce.
Tady platí staré přísloví: pro dobrotu na žebrotu.
Vůbec netuším, proč je Váš klient ve vazbě ( a dokud není odsouzen je na něj pohlíženo jako na nevinného), nicméně po stránce zpracování účetnictví a daní bych byla velmi opatrná a řekla bych, že přílišná iniciativa z Vaší strany nemusí být na místě.
Mj. máte uzavřenou smlouvu mezi Vámi a klientem, popř. jeho manželkou? Jak tam máte vymezeny Vaše povinnosti? Toho bych se držela.
Tedy pokud nejste zaměstnanec, tam by to bylo trochu jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.