Re: Jak podat přiznání k dani z nemovito
Jsem na závěrečné stránce a jsou tam volby (tlačítka):
- Uložení prac. souboru
- Úplný opis k tisku
- Uložení k odeslání do Datové schránky
- Odeslání písemnosti
Usuzuji, že mám kliknout na tlačítko "Uložení písemnosti k odeslání do Datové schránky", ale teď by mě to mělo přesměrovat na přihlašovací stránku datové schránky, jenže se mi zobrazí pouze volba:
Uložení podání k následnému podání pomocí Datové schránky
Uložení podání, k přiložení do datové zprávy
a tlačítko "Uložit na disk"
po stisknutí tlačítka se uloží na disk XML verze - je to soubor DNEDP4-XXXXXXXXXX-20150128-140350.xml
Možná, že tuto XML verzi pak vezmu a pošlu datovou schránkou na FÚ? Normálně, jako bych posílal dopis?
Omlouvám se, ale vyplňuji přiznání přes internet poprvé :(
teď nemám před sebou tu stránku, ale odeslání by mělo být někde nalevo nahoře a jsou tam tuším tři možnosti u kterých je takový puntík a prostřední je datovka a ta bývá už právě označená, když potvrdíte, napravo nahoře se vám prosvítí červený obdélníček s odeslat a ten vás přesměruje na datovou schránku, do které se normálně přihlásíte
Udělal jsem screenshot prostředí: http://s4.postimg.org/vdz17esq5/adisepo.png
V pravém sloupci klikám na odkaz "Uložení k odeslání do Datové schránky" a přesměruje mě to na stránku - viz screenshot dole. Nikde v průběhu vyplňování nebyla volba přihlásit se do datové schránky, ani na začátku :(
Můj postup:
1. kliknu https://adisepo.mfcr.cz
2. kliknu na ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ PRO FINANČNÍ SPRÁVU
3. kliknu na Elektronické formuláře
4. kliknu na Daňové přiznání k dani z nemovitých věcí - od roku 2011 včetně (EPO2)
Nikde tam nevidím nic o datové schránce, přísahám!
My Vám věříme :-)
Vpravo máte tmavě modrá pole, kde je
Pro stránku
Pro celý formulář
Stránky
Pokyny
V oddílu Pro celý formulář kliknete na
"Odeslání písemnosti"
A jste na stránce
Odeslání písemnosti
kde je pod Elektronický podpis podání
uvedeno
- nepodepisovat přiznání
- Ověření identity přihlášením do datové schránky
- Podepsat pomocí vybraného kvalifikovaného certifikátu
V tomto okamžiku kliknete do kolečka vedle Ověření identity přihlášením do datové schránky
a vpravo kliknete na červeně orámovaný čtvereček "Podat"
- přepne se to na základní stránku Datové schránky, kde vyplníte uživatelské jméno a přístupové heslo jako při přihlašování do DS
Re: Ještě jednou
Omlouvám se, že zase jančím. Soubor se přes datovku, zdá se, odeslal. Vytiskl jsem si v PDF i jakési potvrzení "Opis elektronického potvrzení podání". Ale. Přihlásil jsem se do datovky znovu, a v seznamu odeslaných zpráv nic není ("Nemáte žádné odeslané zprávy "). Ono se to nechápe jako odeslaný dopis? Nebo to znamená, že se mi nic neodeslalo?
Re: Děkuji
Ano. Je to způsob el. podání: Prostřednictvím aplikace EPO s ověřenou identitou podatele způsobem, kterým se lze přihlásit do jeho DS §71/1c). Kdybyste chtěla el.podat prostřednictvím DS §71/1b z EPO, musela byste si z EPO stáhnout a uložit soubor v xml. a ten jako přílohu poslat přes DS.
To nemusíte - tam opravdu o DS nic není.
Vyplntě celé DP a vpravo klikněte na: - Závěr
Máte, že Výsledná písemnost je bez chyb?
Pokud jsou tam kritické chyby, nelze odeslat (není to důvod, proč se nemůžete přihlásit do DS?)
Pokud je vše bez chyb je
1.možnost, kdy kliknete:
- Uložení k odeslání do DS
uložte xml.soubor na lokální disk pro jeho následné odeslaní ze své DS
nebo
2.možnost:
-Uložení k odeslání do DS
Odeslání písemnosti
Elektronický podpis podání
- Ověření identity přihlášením do DS (přihlásíte se do své DS)
Potvrzení o podání písemnosti
V EPO vás to vede samo, nemusí se nad tím moc přemýšlet :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.