Re: Vypoved ve zkusebni dobe
Proboha proč by to dělala ? Jednak dohodou on není povinen podepsat a nakonec vůbec ji pustit domů. Ve zkušební době se pracovní poměr většinou ruší, neuzavírá se dohoda. Proč by si měla dohodou šetřit nervy a peníze - nechápu. Pošle zrušení poštou a po uplynutí doby, pokud si nepřevezme Pp jednoduše zruší. Nebo si snad myslíte, že podepíší dohodou zpětně ? Do toho bych nešla ani omylem.
PP zruším já dle §66, zrušení ve zkušební době. Pořád jsem čekala, že to zrušení donese on, sliboval, ale prostě už se neozývá.
Takže to udělám k datumu, kdy z práce odešel. I když ho všude odhlásím pozdě, ale přece za něj nebudu platit sp a zp když do práce nechodí.
Chystám se mu poslat to zrušení. Můžu mu rovnou taky poslat zápočtový list, nebo je povinný si ho vyzvednout osobně.
Očekávám, že dopis stejně nepřevezme.
To teda neuděláte k datumu, kdy z práce odešel. Zrušení bude k datumu, kdy buď zrušení převezme, nebo kdy skončí úložní doba - viz § 336 o doručování.
Představujte si to velmi jednoduše, ale tak jednoduché to opravdu není. Pořádně nastudujte zrušení PP ve zkušební době + doručování. Zápočtový list jste povinna vydat v den skončení PP, což ovšem nyní ještě nevíte, kdy to bude.
.
>>>>Takže to udělám k datumu, kdy z práce odešel. I když
>>>>ho všude odhlásím pozdě, ale přece za něj nebudu
>>>>platit
>>>>sp a zp když do práce nechodí.
>>>>Chystám se mu poslat to zrušení. Můžu mu rovnou taky
>>>>poslat zápočtový list, nebo je povinný si ho
>>>>vyzvednout
>>>>osobně.
>>>>Očekávám, že dopis stejně nepřevezme.
>>>
>>>To teda neuděláte k datumu, kdy z práce odešel.
>>>Zrušení bude k datumu, kdy buď zrušení převezme, nebo
>>>kdy
>>>skončí úložní doba - viz § 336 o doručování.
>>>Představujte si to velmi jednoduše, ale tak
>>>jednoduché
>>>to opravdu není. Pořádně nastudujte zrušení PP ve
>>>zkušební době + doručování. Zápočtový list jste
>>>povinna
>>>vydat v den skončení PP, což ovšem nyní ještě nevíte,
>>>kdy to bude.
>>
>>Snad mě už paní All chápete, proč jsem navrhla v
>>tomto
>>případě jiný přístup.
>
>No, nevím, protože zpětně bych já dohodu nikdy
>nepodepisovala a pokud to udělá k aktuálnímu datu, tak to mu
>celou dobu , co nechodil do práce zaplatí ? Nebo jak
>kokretně jste to myslela vy ?
Myslela jsem to tak, že s návrhem dohody by byl zaměstnavatel spíš puštěn přes práh, než s papírem s "výpovědí" - viz. titulní nadpis.
Když jsem psala odpověď tak jsem si říkala, tak a teď paní pošle zaměstnanci obyčejnou poštou "výpověd" zpětně k datu, kdy odešel. Zaměstnanec namítne neplatnost výpovědi u soudu a bude mít velkou šanci, že soud vyhraje. A paní, jako zaměstnavatel, se nedoplatí.
No dobře, ale to by ho do té doby platila ? Nebo myslíte, že by se jí podařilo mu vnutit, aby podepsal žádost o neplacené volno ? To silně pochybuji. Takže pořád nevím, v čem by ta dohoda byla lepší. Já osobně bych paní radila kontaktovat právníka, protože jinak ji to opravdu může vyjít velmi draho.
Pokud je to paní majitelky známý (jak píše fracek), tak bych jí poradila, ať napíše zrušení jako že ho psal on s tím datem, kdy seknul s prací a řekl, že ve zkušební době končí, zajede za ním a dá mu to podepsat. A tím pádem bude mít jeho skončení dané písemně. S odhlášením problém nebude, zas tak pozdě není. A pokud to nepodepíše, tak mu říct, že v takovém případě ho vedu stále jako zaměstnance na neomluvené absenci a zruším mu pracovní poměr dle § 55.
Mimochodem - od letoška už se neodvádí ZP z poměrné části minimální mzdy za každý áčka nebo neplaceného volna, jestli si jinak v tom měsíci vydělá aspoň minimální mzdu (nebo poměrnou část minimální mzdy vzhledem k trvání poměru).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.