Vlákno názorů k dotazu Sleva na poplatníka 2x..prosím od fififi - Re: sleva na poplatníka 2x..prosím děkuji..takže já podávat daň.přiznání...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2015 14:53

fififi (neregistrovaný)

Re: sleva na poplatníka 2x..prosím
    děkuji..takže já podávat daň.přiznání nemám? ať si to udělají sami? a jaká je tedy pravda...podepisuje se jen u jednoho a u dalších ne ani v prípadě, že zaškrtáváte neuplatňuji???...děkuji

• 6. 2. 2015 15:33

eko (neregistrovaný)

můžete mít podepsáno pouze u jednoho plátce, to co vám říkali, je prostě blbost a vy jste činila to, co vám vnutili ..poučení pro příště
    máte na vybranou
    nedělat nic, jelikož to zblbli v účtárně a až jim přijde kontrola, tak se budou divit
    podat si daňové přiznání, protože máte dvě zálohové daně a vnikne vám přeplatek, který musíte vrátit
    co uděláte :-))
    no a mezi námi dvěma...kdo na to přijde :-)

• 24. 2. 2015 10:33

xxx (neregistrovaný)

Dobrý den
    využiji tohoto vlákna s mým dotazem.
    Jako mzdová účetní jsem u zaměstnance od dubna do prosince 2014 uplatňovala základní slevu poplatníka i když u mě neměl podepsané prohlášení. Prostě stalo se. Jak byste to řešily vy? Opravit všechny výplaty, odvést daň na FÚ a daň zaměstnanci srazit z výplaty? Nebo vystavit potvrzení (zaměstnanec má ještě jeden PP)? Potvrzení ale vypadá otřesně Nepodepsal a uplatňována sleva.......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).