Re: Přehled o příjmech a výdajích OSVČ
Když jsem já podávala přehled o příjmech tak jsem tam dávala částku z řádku 1 z tiskopisu Potvrzeních o zdan. příjmech. A když jsi stáhnete šablonu na daň z příjmu z této webové stránky tak se Vám přehled o příjmech vyplní sám podle toho jak jste to zadala do daňového přiznání.
Řekla bych že údaj o výši VZ ze zaměstnání je důležitý pouze tehdy, když tento VZ by v součtu s VZ z podnikání byl vyšší, jak maximální VZ, tedy, že by pojistné díky tomu dosáhlo stropu. V jiných případech VZ ze zaměstnání do přehledu neuvádím.
Moc děkuji za odpovědi.
Když jsem volala na OSSZ a ptala se, kterou variantu (1. nebo 2.) mám uvést, tak mi paní nebyla schopna poradit. Pak mi přečetla pokyny, které jsem taky četla, ale moudrá se z nich nebyla... Tak jí říkám, že stejně nevím a ona, že taky ne. A pak mi řekla, že je jim ten údaj je stejně k ničemu a pokud nedosáhl maximálního VZ ze zaměstnání, ať tam napíšu 0,-.
Pokud tedy nedosáhl jako OSVČ (vedlejší činnost) maximálního VZ ze zaměstnání, napsat 0,-. Pokud by přesáhl maximální VZ napsat 1. řádek z Potvrzení o zdanitelných příjmech?
Ještě jednou děkuji a přeji hezký den!
ZJ
Ještě jedna otázka :-)
Jaké požadujete od klientu "sólo potvrzení"?
A když píšete, že úhrn příjmů ze zaměstnání ještě nutně nemusí být vyměřovací základ... To je v například v jakém případě? (DPP pod 10 tis s. ?)
Omlouvám se, že takto blbě ptám, ale zajímá mě to, kdybych se s tím náhodou někdy setkala :-)
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.