Vlákno názorů k dotazu Zahraniční stravné 2015 od Libuše Vlasta - Re: Zahraniční stravné 2015 Zákoník práce § 170Bylo-li zaměstnanci...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2015 14:53

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Zahraniční stravné 2015
    Zákoník práce § 170

Bylo-li zaměstnanci během zahraniční pracovní cesty poskytnuto bezplatné jídlo, přísluší zaměstnanci zahraniční stravné ve výši základní sazby snížené za každé bezplatné jídlo až o hodnotu

a) 70 % zahraničního stravného, jde-li o zahraniční stravné v třetinové výši základní sazby,

b) 35 % zahraničního stravného, jde-li o zahraniční stravné ve dvoutřetinové výši základní sazby,

c) 25 % zahraničního stravného, jde-li o zahraniční stravné ve výši základní sazby.

Nesjedná-li zaměstnavatel nižší hodnotu snížení zahraničního stravného, nebo ji neurčí před vysláním zaměstnance na zahraniční pracovní cestu, přísluší zaměstnanci zahraniční stravné snížené o nejvyšší hodnotu stanovenou ve větě první.

• 11. 2. 2015 16:33

gwentr (neregistrovaný)

Děkuji za velice rychlou odpověď..
    Zákoník práce § 170 jsem si samožrejmě pročetl, ale výše uvedené mi z toho nebylo jasné...
    jestli jsem pochopil výpočet, tak základ 55 + 22 (40%) kapesné = 77 - (25%)19,25 = 57,75/den je ze strany zákoníku v pořádku?

• 17. 2. 2015 14:12

gwentr (neregistrovaný)

prosím o kontrolu výpočtu..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).