Re: Neschopenk
§ 16
"Pojištěnec nemá nárok na výplatu nemocenského,..... za dobu, po kterou
a) vykonává v pojištěné činnosti, ze které tyto dávky náleží, práci nebo osobně vykonává samostatnou výdělečnou činnost...."
Vy jste na neschopence po skončení zaměstnání a jako OSVČ nemocensky pojištěná nejste? V tom případě záleží jen na charakteru nemoci, jestli vám lékař tento způsob léčby doporučí.
Děkuji, ano šla jsem na neschopenku v ochranné lhůtě a charakter nemoci jsou občasné záchvaty migrény se kterými se léčim s dále vrozená vada kyčle. Avšak pokud zrovna migrénu nemám mohla bych normálně pracovat a chtěla bych být i mezi lidmi. Jako OSVČ jsem byla během zaměstnání a před skončením zaměstnání jsem si otevřela malý obchůdek. Lékař mi nedokázal odpovědět , jen mi nastavil vycházky na 7hodin denně ať chodím ven a na procházky.
Nedokážu si představit jak se migrenou zrovna trefíte mimo vycházky. Trpím na migreny 20 let, ale dlouhodobou neschopností se stejně nic nevyřeší. Když mám migrenu, beru si dovolenou a po odeznění normálně chodím do práce. Tímto stylem bych mohla být v neschopnosti neustále, protože častost záchvatů stejně nikdy neodhadnete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.