Re: Účet 335 nebo 355
>>>>>Dobrý den,
>>>>>
>>>>>jednatel a zároveň jediný společník i zaměstnanec
>>>>>s.r.o., si firemní účtem platí soukromé platby. Kam
>>>>>nejlépe účtovat? Na 335 nebo 355?
>>>>>
>>>>>Děkuji moc za radu
>>>>Jednoznačně na 335, pohledávky za společníkem, to
>>>>nemá
>>>>s jeho zaměstnáním co dělat a měl by to pan
>>>>podnikatel
>>>>zaplatit. Smlouvy o půjčce z firmy asi
>>>>nemáte...Peníze
>>>>s.r.o. nejsou jeho soukromé, jako je to třeba u OSVČ.
>>>Já myslím, že se Vendy upsala.
>>>355
>>Alen moc děkuji, jasně že jsem se upsala!! Omlouvám
>>se, 355....
>
>Jako malá jsem měla nad sebou andělíčka
>Jako účetní-místní diskutující mám nad sebou Alen1
>Je to hřejivý pocit, že nad námi někdo bdí
Děkuji za ocenění. Tyto případy jsou často předmětem doměrku a zkoumání kontrolních pracovníků FÚ.
Jen se bohužel těžko prosazují u jednatelů a společníků, kteří si často myslí, že mohou z firmy vše.
A vzhledem, že finanční správa přitvrzuje, je nutné jednatele "přesvědčovat a zase přesvědčovat, že takhle ne".
>
Re: Účet 335 nebo 355
Mluvíte mi z duše. Na začátku roku 2014 jsem všem svým klientům posílala informaci k ZOK § 61, aby si na Valné hromadě odsouhlasili své pracovní smlouvy (technici, prodejci,..), pracovní smlouvy svých příbuzných, pronájmy vozidel, garáží atd. S tím, že když je jediný společník, je zapotřebí nechat na Rozhodnutí ověřit podpis. Ze všech firem, které účtuji, mě poslechly jen v jedné. A společníci ostatních firem se na mě teď zlobí když jim říkám, že mzdové a ostatní náklady jsou jako daňové náklady v ohrožení. Chtějí po mně, abych jim to vysvětlila a ukázala §§, podle kterých to nechci (jako obyčejná účetní) uznat jako daňově uznatelné náklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.