Re: výpověď ve zkušební době a pracovní
Pracovní smlouvu mi ukončili dnes, mám ji doma podepsanou, s lékařkou jsem mluvila po tel., ptala se mně, zda chci PN ode dneška, nebo od zítřka. A zítra k ní jdu. Proto se ptám, jak to bude dál. Pracovní poměr od 2.2.2015 - 19.2. 2015, smlouvu jsem jinak měla uzavřenou do 8/2015, žádné porušení důvodem ukončení nebylo, jen teď nemají práci, kterou bych ze zdravotních důvodů zvládla.
Pracovní poměr skončil, nemoc bude v ochranné sedmidenní lhůtě. Prvních 14 dnů nebudete dostávat nic, od 15. dne dostanete od OSSZ nemocenskou. Neschopenku a lístek na peníze předáte bývalému zaměstnavateli. Sociální se platí vždycky jenom z příjmu, zdravotní si doplácet nemusíte, jako důchodce jste pojištěnec státu.
No já ale v § 7 zákona č. 48/1997 Sb. čtu něco jiného
N – Osoby, které jsou invalidní ve třetím stupni nebo které dosáhly věku potřebného pro nárok na starobní důchod, avšak nesplňují další podmínky pro přiznání invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně nebo starobního důchodu (nemají odpracovány předepsané roky)
Paní nepíše nic o tom, že by měla věk potřebný pro nárok na starobní důchod .... můžete mi to tedy objasnit ? Děkuji
:-D :-D :-D :-D - ale ten můj odkaz je vysvětlení na webu VZP - to není doslovný text zákona. :-)
Vy píšete o § 7: "No já ale v § 7 zákona č. 48/1997 Sb. čtu něco jiného
N – Osoby, které jsou invalidní ve třetím stupni nebo ..."
Už jsme si vyjasnili/y písmeno "N" a "k" - a co tedy říkáte písmenu "b", o kterém jsem psala?
Re: moc děkuji
>>Ano, z toho by tedy vyplývalo, že státními pojištěnci
>>jsou poživatelé všech druhů invalidních důchodů.
>>Chápu
>>to tedy už dobře ? Díky za váš čas.
>Ano, přesně tak. Plus starobní důchodci a poživatelé
>pozůstalostních důchodů (vdovecké, sirotčí). Hezký
>zbytek večer přeji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.