Vlákno názorů k dotazu Souhrnné hlášení od Zuzka11 - prosím poradíte mi, děkuji >Dobrý den, >prosím o radu....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 2. 2015 10:01

Zuzka11 (neregistrovaný)

prosím poradíte mi, děkuji
    >Dobrý den,
    >prosím o radu. Vloni jsme podávali souhrnné hlášení
    >měsíčně, protože jsme fakturovali služby i zboží. V
    >lednu máme pouze jednu fakturu a to za službu. Pokud
    >nebude po zbytek čtvrtletí zboží, mohu podat souhrnné
    >hlášení čtvrtletně? Nebo musím pokračovat v měsíčních
    >hlášeních?
    >Děkuji.

• 23. 2. 2015 10:22

r (neregistrovaný)

Re: prosím poradíte mi, děkuji
    Souhrnné hlášení podává plátce za každý kalendářní měsíc do 25 dnů po skončení kalendářního měsíce. Pokud plátce poskytuje pouze služby, podává souhrnné hlášení současně s daňovým přiznáním ve lhůtě pro podání daňového přiznání. Je-li tedy plátcem čtvrtletním a poskytuje-li osobě registrované v jiném členském státě pouze služby, pak i souhrnné hlášení podává čtvrtletně.

Pokud tento plátce podává souhrnné hlášení čtvrtletně a v průběhu kalendářního čtvrtletí uskuteční jiné plnění než poskytnutí služby (např. dodání zboží), vzniká mu povinnost v tomto kalendářním čtvrtletí za měsíce, které předcházejí kalendářnímu měsíci, ve kterém došlo k uskutečnění jiného plnění než poskytnutí služby, podat souhrnné hlášení za každý kalendářní měsíc tohoto kalendářního čtvrtletí, a to do 25 dnů po skončení kalendářního měsíce, ve kterém došlo k uskutečnění jiného plnění než poskytnutí služby.

• 23. 2. 2015 10:24

Zuzka11 (neregistrovaný)

Re: prosím poradíte mi, děkuji
    Takže každý rok posuzuji samostatně? Teď tedy SH nepodávám a dokud nevyfakturujeme zboží, tak budu podávat čtvrtletní hlášení. Moc děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).