Re: DE v Pohodě a vedení záv./pohl.vůči
Děkuji za odpověď, já právě vytvořím DPH klávesou insert, zadám měsíc, pak si vytisknu, ale dál nevím, Pohoda mi další kroky nenabízí. Jestli ještě můžete mi poradit? A prosím, kde si vytvořím ostatní záv.(pohl.)? Např. platbu ZP a SP "zaúčtuji" v bance a pak mám dělat co? Mockrát Vám děkuji za ochotu.
Děkuji za Váš čas, teď nemám PC s Pohodou u sebe, ale kupoval jsem ji na podzim 2014.
Takže přímo z agendy "daň z př.hodn." záv./pohl. nevytvořím? Ale ručně v agendě závazky/pohl,?
A jestli teda ještě můžu otázku - jak tedy sledovat platby záloh na SP a ZP, abych k 31.12. měl inventuru zaplac. záloh, kt. pak zohledním v Přehledu za r.2014? Popř. nemám problém si to vést v excelu, pokud to nějak nejde.
Děkuji
>Děkuji za Váš čas, teď nemám PC s Pohodou u sebe, ale
>kupoval jsem ji na podzim 2014.
>Takže přímo z agendy "daň z př.hodn." záv./pohl.
>nevytvořím? Ale ručně v agendě závazky/pohl,?
>A jestli teda ještě můžu otázku - jak tedy sledovat
>platby záloh na SP a ZP, abych k 31.12. měl inventuru
>zaplac. záloh, kt. pak zohledním v Přehledu za r.2014?
>Popř. nemám problém si to vést v excelu, pokud to nějak
>nejde.
>Děkuji
>přímo v DPH vystavíte závaz. či pohled. a to :
Záznám /nahoře v liště/, Uzavřít, vytvořit pohl. či závazek
K tomu DPH - najedete na DPH - daný měsíc (nebo čtvrtletí), kliknete na Záznam - dáte Uzavřít - ono se vás to zeptá, zda chcete vytvořit závazek (pohledávku). Dáte ano, a ona se vám sama vytvoří a uloží.
K zálohám - Vytvoříte ručně závazek na SP, pak na ZP - buď si na každý měsíc vždy zkopírujete, nebo si vystavíte každý měsíc novou. Záleží na vás.
Přehled pak najdete - Peněžní deník - Tiskové sestavy - Příjmy a výdaje podle předkontací - sloupec - Odvod do fondů pojištění za podnikatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.