Re: DPFO co přiložit
U nás chtějí vždy doložit všechny měsíce v roce, pokud nejde o důchodce. Takže raději rovnou dáváme potvrzení z ÚP, stejně by si ho vyžádali a takhle je to rychlejší. Když syn byl bez příjmů i bez evidence, tak přiložil potvrzení, že byl na ZP přihlášený jako osoba bez příjmů.
Taky by mě zajímalo jak vlastně doložit, že člověk něco (v tomto případě příjmy) neměl. Ale než se s úřadem dohadovat.... Vždyť i ten důchodce mohl mít příjmy, které nedoložil k daň. přiznání, ale u ostatních to tak nějak automaticky předpokládají, pokud nemají všechny dny doložené. Naopak i při evidenci na ÚP příjem může být.
Dokonce když syn jako student podával DP za příjmy z brigád (měl souběžné zál. daně) a neuváděl slevu na studenta, která už mu nevcházela, tak si nechali dodatečně doložit potvrzení o studiu - také kvůli doložení ostatních měsíců, za které neměl potvrzení o zdaň. příjmech.
Paní z FÚ volala na číslo, uvedené v daň. přiznání. Už si přesně nevybavím formulaci, ale chtěla doložit měsíce, na které nebyla potvrzení o zdaň. příjmu. Vím že si přímo řekla o potvrzení o studiu (když jsem odpověděla, že se jedná o studenta). O těch potvrzeních z ÚP - to jsem nevyřizovala přímo já, tak nevím, jak probíhala komunikace. Ale bylo to buď telefonicky, nebo úředním dopisem (když nebyl na DP telefon).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.